DN har fel


Australia är faktiskt en riktigt bra film. DN ger betyget två, men jag skulle nog kunna tänka mig att ge en fyra. Ingen stark fyra, men ändå. Det är ett storslaget epos med vackert bildspråk och en gripande story. Mycket spänning, romantik och en gnutta humor på toppen – vad mer kan man önska sig?

Visst är det en smula smetigt, och visst sparkas det in en och annan vidöppen dörr. Och visst luktar det Hollywood lång väg, men jag är fortfarande spänd i hela kroppen när jag går ut ur biografen. Två timmar och fyrtiofem minuter har sprungit förbi utan att jag en enda gång undrat hur långt det var kvar av filmen. Det anser jag vara ett ganska bra betyg. 

Filmen var helt klart värd åttiofem spänn. Det är billigt för nästan tre timmars underhållning. Och ett utmärkt sätt att runda av sin bröllopsdag. 

Eller vad säger du, älskling?

3 thoughts on “DN har fel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *