Bortklippt men glad ändå

Så kom vi oss äntligen iväg för att se filmen.

Svaret på frågan vi alla ställde oss var nej. Nej, Magic syntes inte till, trots att han tillbringat ett antal timmar i matsalen på Slussens Pensionat som statist i den viktiga scenen där en av huvudpersonerna, 17-åriga Jeanne (till höger på bilden nedan) sitter och väntar på sin pappa. Magic var dock inte så ledsen för detta. 

Så hur var då filmen? Tja, den hade sina roliga stunder och den hade sina tankeväckande stunder. Men i det stora hela var den faktiskt en besvikelse. Fotot var bitvis rent ut sagt uselt. Visst kan det vara ett konstnärligt grepp med en skakig handkamera och darrig fokusering, men i detta fallet var det inte så. 

Filmen är inspelad på Orust, där jag växte upp. Det är en oerhört vacker plats, med en skönhet som filmen inte heller riktigt lyckas fånga. Trots att man exempelvis uppehåller sig på ett av de absolut snyggaste ställena: Sollid utanför Hällevikstrand, där klipporna liksom kravlar sig ut i havet för att försvinna i tomma intet. 

Även manuset var delvis bristfälligt, med små irrelevanta glapp och oklarheter som man tvingades gissa sig till. 

Det är synd, för skådespelarna var genomgående utmärkta. Även Solstickanpojken Björn Gustavsson gjorde en hygglig prestation som Jeannes sommarförälskelse. 

Rekommenderar jag er att se filmen? Nja. Hade vi inte varit på jakt efter Magic hade vi nog valt någon annan film.

3 thoughts on “Bortklippt men glad ändå”

  1. “Filmen är inspelad på Orust, där jag växte upp. Det är en oerhört vacker plats, med en skönhet som filmen inte heller riktigt lyckas fånga.”

    I wonder why?? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *