Att lösa I-landsproblem

Att sabba sin egen tvättmaskin när man har en trebarnsfamilj och julen står för dörren – hur smart är det? 

Nä, just det. Inte särskilt. 

Men jag gjorde det i alla fall. Tog tag i luckan när jag skulle resa mig upp efter att ha matat monstret, och då knäppte det bara till. Luckan blev hängandes lite fult på trekvart, och jag kände att pulsen gick upp några slag. 

Typiskt. 

Pengarna rullar fort nog ändå så här års, utan att man ska behöva bränna iväg en femsexsju-tusing på en ny tvättmaskin! 

Fast maskinen verkade inte så jätteledsen ändå, trots allt. Luckan gick fin att stänga, och såg tät och bra ut även om bara den ena skruven satt ordentligt fast. Gambler som jag är, fyllde jag maskinen igen och satte på. Och si – det funkade!

Så var det I-landsproblemet löst. 

Fast bara temporärt, förstås. Sådär kan man ju inte hålla på. Förr eller senare flyger hela luckan loss, och hela tvättstugan fylls av löddrigt vatten. Yuck. Inget man går och suktar efter precis. Så det kanske är lika bra att bränna av den där femsexsju-tusingen ändå, så man är på säkra sidan?

Den snåla gamla gubben på min vänstra axel tyckte att det ska nog gå att laga, medan den något yngre slackern på högersidan tyckte att jag skulle skita i det och bara köpa en ny. 

“Ja, men det är också jobbigt”, fräste snålgubben.

Ungslackern drog upp sina brallor lite och funderade. Tänkte på hur djävulskt tung en tvättmaskin är, och hur asjobbigt det antagligen skulle bli att både bära in en ny och ut en gammal. Sedan ryckte han på axlarna och svarade:

“Tänkte’nte på dé.”

Att ta hit en reparatör är förstås helt otänkbart. Då flyger femsexsju-tusingen sin kos i alla fall. Eller åtminstone tvåtre-tusingen. Utan större hopp satte jag mig för att googla fram ett nytt gångjärn till en tvättmaskin av det helt okända märket Blomberg. 

Och nu: The Miracle Happens! 

Messias uppenbarar sig, i form av den hopplöst fula och netscapegråa – men extremt användbara – webbplatsen Nettoparts. Jag har ingen som helst täckning för att påstå detta, men djupt inom mig känner jag på mig att denna sajt kan erbjuda allt man kan tänka sig när det gäller reservdelar till vitvaror. En snabb sökning på maskinens modellbeteckning, och vips så fanns gångjärnet där! Visserligen är sajten som sagt bland det fulaste jag sett på länge, och visserligen går det lilla gångjärnet på en femhundring. 

Men ändå. 

Jag har frid i min själ igen.

4 thoughts on “Att lösa I-landsproblem”

  1. Men ojojoj vad fyndigt, vilken lycka! Här ringer vi bara värden när det är strul… 😉 Vi får hoppas stort på gångjärnet, och att jag har motsvarande tur i tävlingen som annonseras under inlägget 🙂

    Malins senaste bloggpost..En väldigt bra bok

  2. Hm, tror inte det. Det lilla flytet vägs upp mer än väl av mitt pågående strul med Bank-ID, inloggning på Skatteverkets hemsida och inlämning av Skattedeklaration – som måste in idag. Grr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *