Lotten länkar

Jag har blivit utmanad. Det är inte första gången. Men det handlar om… just det: första gången. 

Here goes:

Första gången jag …

1. … åt tacos var jag inte vaken nog att inse att detta var första gången jag åt tacos. Jag vet inte, helt enkelt. Däremot vet jag att vi bjöd på tacobuffé på mitt 25-årskalas, och att två av gästerna på samma kalas var magsjuka, vilket de berättade när de precis kommit in genom dörren. “Men vi ville så gärna komma”, tillade de, och gick in och satte sig vid bordet. Efter nån timma, reste de sig och sa: “Eh, vi måste nog gå nu, vi mår inte riktigt bra.” Det är inte alla som fått ett virus i present!

2. … körde bil lade jag in växeln och körde iväg. Inga problem. Detta beror förstås på att jag vid detta laget hade kört epa-traktor i ett par år… (Första gången jag körde epa, dundrade jag däremot rakt ut i en hög med sprängsten.)

3. … sov i tält var jag förmodligen en mycket liten människovalp, på semester med sin mor och far. 

4. … drack alkohol var jag tretton år och hade samlat ihop en halv flaska hemkörd sherry, genom att mjölka en liten skvätt från var och en av de tolv flaskorna i morsans matkällare. 

5. … fick ett jobb var det min mammas jobb. Hon var tidningsbud och lät mig ta över på sommaren. Jag gick upp halv fyra, körde moped de tolv kilometrarna till Ellös, delade ut tidningarna, varpå jag åkte hem och lyssnade på Leif Loket Olsson i Radio Göteborg innan jag gick och lade mig igen.  

6. … stod på en scen var nog i en pjäs som jag själv skrivit. Den skulle klassen spela upp på avslutningen och handlade om en klass på skolresa, har jag för mig. 

7. … svimmade hade jag precis fått en tumme uppkörd i röven av min husläkare. Jag tror hon skulle känna på prostatan, och faktum är att jag blir lite sladdrig i armarna bara av att tänka på det. Det är enda gången i mitt liv jag svimmat, vad jag vet. Nej, jag har inte bytt husläkare efter denna incident. Men det kanske jag borde…

8. … svarade på en fånig enkät var jag nog inte medveten om att jag gjorde just det. Men om vi ska fokusera lite på ordet fånig, så har jag en stark känsla av att första gången kan ha varit vid mönstringen. Det är en mycket fånig tillställning. 

2 thoughts on “Lotten länkar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *