Jag ser ljuset, Jonatan

Läget just nu: 

  • Trött i ryggen efter att ha utfört en viss mängd fysiskt arbete (typ 800 procent mer än normalt, typ 3-4 timmar igår och 3-4 timmar idag. 
  • För att komma hit till min dator var jag tvungen att klättra över en säng, eftersom Magic hade två kompisar som sov över inatt.
  • Jag är aptrött rent generellt, somnade inte förrän runt två, eftersom Magic hade två kompisar som sov över inatt. 

Annars har det faktiskt varit en riktigt trivsam helg. Kajakmamman och Skoterpappan var här och käkade middag igår, och det var mycket trevligt att träffa dem. För eventuella matnördar kan jag avslöja att det bjöds thailändskt, jag är rätt insnöad på det just nu. Fläskfilé i sataysås med äggnudlar. Egentligen hade jag tänkt köpa typ grytbitar eller strimlat fläskkött. Men grytbitarna kostade 67,90 kilot och såg inte roliga ut. Icas färdigstrimlade fläskkött kostade 99 spänn per kilo och fläskfilén… 69 spänn. Deal. 

Det fysiska arbetet har bestått i att jag har lagt igen de två inspektionshålen jag sågat upp i golvet i Magics blivande rum. Jag har slipat (inte slipat egentligen, utan slätat till med en putsbräda) och målat ett gäng hål i taket, skruvat upp en garderobsfront och… ja, pysslat rent allmänt. 

Förr höll jag jämnt på. Nu har det varit total Timell-stiltje ett långt tag. Har inte haft någon lust. Det hade jag inte heller när jag satte igång med detta projekt, som egentligen är helt vansinnigt, eftersom det innebär att vi ska byta plats på fem rum. Möblera om hela huset, liksom. Jag har gått och skjutit det framför mig. 

Men nu… 

…jag vet inte. 

Men kanske…

…att jag kände en smula inspiration. Observera att jag skrev kanske där. Inga löften, inga utfästelser. men jag har liksom observerat att jag inte ens dragits hit till datorn i tid och otid heller. Fast det kan ju bero på att jag inte orkat klättra över den där sabla sängen som står i vägen. 

Och si: där har vi ju ett skäl till att rappa på med detta lilla idiotprojekt. Nästa gång Magic har två kompisar som ska sova över – då kanske de får plats i hans nya stora fina rum som inte längre har rosa tapeter och då behöver de inte sova på mitt kontor och då behöver jag inte klättra över en säng för att komma fram till min dator och nu tror jag att jag måste gå och lägga mig för den här meningen blev så lång att jag blev alldeles jättetrött. 

Jag tror vi säger så. Ok? Ses imorrn. Pusspuss.

Bonus: Jag blev lite osäker på vad Skorpan egentligen säger i filmen, så jag googlade frasen “jag ser ljuset” fast utan utropstecken. Testa det, får du se. När jag gjorde det, hamnade min syrra överst!

One thought on “Jag ser ljuset, Jonatan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *