En iakttagelse såhär i juletider

Har varit lite missnöjd med årets clementinskörd såhär långt. Små hårda bollar, som är både sura och svåra att skala. Fred skrev för nästan en månad sedan att han hittat finfina, och jag har undrat lite smått varför jag bara hittat brandgula golfbollar (jag vet – brandgult låter lite 70-tal, men jag gillar inte att skriva ordet orange i plural, det blir fel hur man än gör) i min butik. 

Men så igår, som Lasse Berghagen brukar sjunga, gjorde jag en snabb räd för att fylla på mjölkförrådet. 

Åkte inte till min vanliga Ica Kvantum, utan till Coop Forum på torget i byn. Och där fanns dom. 

Finfina clementiner. Söta och saftiga, lätta att skala. 

Jag köpte en stor påse igår kväll. Den är snart slut. 

Och det var allt för idag från redaktionen för värdelöst vetande.

One thought on “En iakttagelse såhär i juletider”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *