The storm cometh

SMHI har utfärdat vädervarning klass 2 till inatt. Upp till 26 sekundmeter. Klass 2 beskrivs såhär på institutets hemsida:

Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Så nu vet ni det. 

För att undvika att ännu en av mina båtar blir vindens rov (den förra blev mosad av orkanen Gudrun) så var analysen för dagen självklar: Stora Larsson måste upp på land.

Hade tänkt låna Direktörens båtkärra, men han var inte hemma och kärran stod inte på sin vanliga plats. Jag misstänker att han baxat upp sin pråm på den och ställt undan hela ekipaget för vintern. Istället har jag dragit upp min båt på land och vänt den upp och ned. 

Enda problemet var ju att den låg förtöjd på svaj, som det heter på sailor speak, det vill säga bunden vid en stolpe en bit ut i vattnet. 

En kort bit, brukar jag tycka en solig sommardag. 

Idag, när det är typ tre plus och blåser frisk vind, kändes det som en väldigt lång bit. Dessutom var det så högt vatten att stolpen knappt syntes. I vanliga fall brukar man knappt bli blöt om badbyxorna, idag räckte vattnet ända upp till armhålorna. Och det var kallt. Såpass att man inledningsvis bara andas stötvis. Små halvhysteriska puffar åker in och ut.  

Men efter en stund försvinner känseln så sakteliga, och då går det rätt bra. Och nu var jag inte ett dugg ironisk. 

Jag tror att jag ska sätta upp en grej på julens önskelista redan nu: en sån där våt- eller torrdräkt. Eller kanske ett par vadarbyxor. 

Om ni inte redan har köpt nåt, förstås.

😀

4 thoughts on “The storm cometh”

  1. Önska dig en torrdräkt, om du främst ska ha den för framtida liknande situationer, våtdräkten hindrar bara att du inte blir våt men du kommer att frysa lika mycket. Torrdräkten kommer inte heller att hjälpa helt och hållet och du behöver avsedda skor också. Å andra sidan kan du ju använda västkustklimatet och vindarna och lära dig vindsurfa eller något, då får du användning för torrdräkten under långa perioder av säsongen 🙂

    Jessikas senaste bloggpost..Mat vid katastrofens brant (eller något ditåt)

  2. Fast egentligen fryser man ju inte så vådligt, trots allt. När man väl kommit i, alltså. Och eftersom jag gillar att fiska (vart tredje år, typ) så är jag rätt inne på vadarbrallor. Har till och med en kompis som gjorde egna av galonisar, gummistövlar och nån specialtejp.

  3. Nej!!! jag är inte du! Nu har jag glömt logga ut dig och in mig igen. F´låt! Jag är ju din fru. Ju. Och ser inte alls ut så här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *