Reklamen som blev lite FÖR bra

Jag har varit hos tandhygienisten Gunvor idag. Det var ruggigt. 

Kort bakgrund: bokade tid hos tandläkaren för någon månad sedan – första gången på sex år. Tandläkaren, som jag dessutom känner privat, gjorde en rejäl undersökning och hittade ett hål. Men när hon skulle börja ta bort tandsten, tittade hon runt i munnen och sa: 

“Nej. Det är nog bättre att du tar en tid hos hygienisten. Det är ganska mycket.”

No shit. Hygienisten blästrade och skrapade min mun i en timme. Det gjorde ont, men jag var en duktig pojke och gnydde inte alls. Under tiden missionerade hygienisten metodiskt om tandvård i alla dess former. Kontentan var enkel: tandborste med många strån och tandkräm med fluor, gärna också tandtråd eller stickor. 

“Ingen sån här whitening, det gör emaljen porös. Och inte Listerine. Det fungerar inte. Bara bra reklam, men det har ingen effekt.”

Jahapp – det har man ju funderat på att köpa nån gång, men det har inte blivit av. Hann jag tänka, innan tandvårdsmissionären släppte den stora bomben. 

“Du vet, vi har hela familjer här som kommer och säger att de har slutat borsta tänderna. De kör med Listerine istället. Det är inte bra, vetdu.”

Inte bra? Det var ju dagens understatement. Hela jag blir alldeles löddrig av frågor, men hon blästrar vidare (med ultraljud, faktiskt – high tech!) i min trut och jag kan inget säga. Och jag kan givetvis inte bedöma hur vederhäftig hygienisten är, även om hon jobbat i yrket i 30 år kan hon faktiskt ha fel. 

Men oavsett vilket, så kan det knappast vara bra att folk slutar borsta tänderna. 

Fast det ser rätt gött ut när det poffar till så där i munnen. Jag hade definitivt föredragit det framför en timma i stolen hos hygienisten-evangelisten Gunvor.

One thought on “Reklamen som blev lite FÖR bra”

  1. lustigt, min tandläkare sa att Listerine och apotekets egna(tror jag) var riktigt bra att komplettera med – dvs att det funkade. Och det innan de började köra sin reklam.

    Men att byta ut det mot tandbosrtning…nope, nähä, non, nein!

    xtians senaste bloggpost..Salt n’ Vinega’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *