Det är dags att ta itu med mathållningen igen. Det har varit pinsamt mycket korv och köttbullar här på senare tid. Vi har hamnat på efterkälken, men nu har jag återtagit initiativet. Har gjort en grov veckoplanering med rätterna nedan, och nu skriver jag detta här för att sätta lite press på mig själv. Wish me luck, här kommer listan:
- Tonfiskbiffar
- Pasta med majs och chorizo
- Lasagne
- Pasta med kycking, pecorino och spenat
- Laxwraps
- Spaghetti Carbonese (tisdag)
- Korv stroganoff
- Helenas jätteroliga morotsbiffar (om jag hittar kikärtsmjöl och skalade sesamfrön…)
- Tacos alt. pizza
Sådär. Nu ska jag åka och handla, så fort IT-mamman kommer hem. Fast jag kanske hinner en kopp kaffe först.
Skalade sesamfrön finns i Go Greens sortiment, eller om det är Risenta. Jag har lite svårt att skilja på dem. Hittar du inte kikärtsmjöl så tror jag faktiskt att man till nöds kan ta vanligt vetemjöl! Inte lika gott, men funkar ändå. Du kan väl rapportera om resultatet!
Översättarhelenas senaste bloggpost..Fula vykort jag har fått av andra bloggare, del 7 & 8
Se där, en kamrat i pastaträsket. Fyra av sju — inte illa.
Lotten Bergmans senaste bloggpost..Bildsafari från ett releaseparty
Ö-Helena: Sesamfröna hittade jag, mycket riktigt GoGreen. Kikärtsmjölet blev det tji på, men efter moget övervägande köpte jag sojamjöl istället. Det kändes mest likt med tanke på proteinhalt och så.
Lotten: Jag sitter ohjälpligt fast. Det är det godaste och enklaste tillbehöret, så enkelt är det. Allt annat är bara till för variation. Egentligen hör jag nog hemma i Italien.
Fast vänta lite nu, Lotten! Fyra av NIO, ska det vara. Då känns det plötsligt väldigt annorlunda.