Matakuten är illa däran

Gårdagens avsnitt av Matakuten gjorde mig irriterad igen. Det är så förbaskat ytligt, och halvsanningar om rötskadade granar och bristande kontroller kastas till höger och vänster. Samtidigt slår två av de tre kockarna huvudet i väggen så hårt de orkar. Enda ljusglimten är återigen Paul, som åtminstone verkar ha hjärnan påslagen. 

Men tyvärr: hela programmet känns hafsigt och ogenomtänkt. TV4 och produktionsbolaget Baluba försitter en gyllene chans att göra en verklig insats. Om man gjort sin research ordentligt, hade programmet kunnat bli en succé. Nu blir det varken hackat eller malet.

Och värst av allt är “ekokocken Carola”, som faktiskt hamnat i helt fel sammanhang. Hon gör bort sig kapitalt och när hon står och grimaserar över skolkökets carbonara, blir det barnsligt. När hon sedan försöker konkurrera ut samma carbonara med en FISKGRYTA, då stänger jag nästan av. Vakna! Det är unga människor, det här. Visst behöver de lära sig att äta fisk, men man kan inte börja med nirvana och jobba sig nedåt.

8 thoughts on “Matakuten är illa däran”

  1. Det blir ju inte bättre heller av att dom har med Bert Karlsson. Inte nog med att man kommer ihåg hans uppförande när han coachades av Anna Skipper från “Du är vad Du äter”, men han ser ju inte ut att ha bättrat sig heller, med tanke på den “lilla” kula han bär på.

    Andrés senaste bloggpost..080920-11

  2. Trösterikt att höra att det inte bara är jag som irriterar mig på upplägget av detta program. Vad hjälper det att alla vi konsumenter går omkring i vår lokala mataffär och rynkar på näsan och inte vet vad “karragenan” är för något? De flesta E-tillsatser i maten är faktiskt naturliga färg- och smakämnen, även om det givetvis är bra att veta vilka som inte är så nyttiga och varför. Och en del är långsökta att placera in i vissa produkter, men det kanske inte är effektivaste sättet att upplysa om det genom skrämselpropaganda. Skicka in Magnus Betnér på research-adelningen, hans insats när han framträdde för MUF-ungdomar i en annan kanal imponerade på den punkten.

    Får man inte tycka att “rötskadad gran” smakar gott? Även om “naturlig vanilj” smakar godare? Granar har vi ju massor i Sverige medan jordmånen för vaniljodling tycks sämre lämpad. Hur var det med ekologi och “klimatsmartness”?

    Eva Kihlströms senaste bloggpost..Litteratur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *