Lite fjäsk från Blossa

Blossa öppnar ett forum alla bloggande glöggentusiaster. Och ni som varit här förr, vet att detta är något som ligger mig rätt varmt om hjärtat. Smart drag, för jag är förstås inte den enda som bloggar om glögg. 

Här finns en hel del snygga bilder och smarriga recept som är fritt fram att använda, men det som jag kanske gillar bäst är att man samlar ihop länkar till inlägg som andra skrivit. Tyvärr verkar man prioritera inlägg om just Blossa, trots att det skrivs mycket annat intressant om glögg i allmänhet och även om andra märken. 

Men hursomhelst, ett bra initiativ. Och för att fira det tror jag att jag ska värma mig en liten slurk. Har en hel del jobb att göra nu ikväll, och då kan det kanske vara gott med något att smutta på. 

Innan jag kastar mig ut i nyhetsflödet, avslutar vi med lite fjäsk från Blossa: 

Chokladkola: 

Mängd: ca 50 st (10 portioner)

Kock/konditor: Peter Jelksäter

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g aprikospuré
  • 100 g grädde
  • 150 g strösocker
  • 100 g honung, flytande/glykos
  • salt, kristaller

Metod

Koka upp puré, grädde, socker och honung och slå över den hackade chokladen, rör slät och häll tillbaka i kastrullen.

Låt det hela koka kraftigt under omrörning till en temperatur av 118oC. Häll ut i form eller på bakplåtspapper till önskad tjocklek, strö över salt. Låt svalna och skär i bitar. Slå eventuellt in i papper.

Förvara i väl försluten burk så att de inte torkar.

One thought on “Lite fjäsk från Blossa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *