Kokböckernas kokbok

Jag har en hög med kokböcker som ligger här och väntar på att bli öppnade. Tyvärr hinner jag inte riktigt med, men jag ska beta av berget successivt framöver. Först bjuder jag dock på en spännande liten nyhet som mest känns som lite kuriosa. 

Förra veckan kom den nämligen (OBS! inte till mig, men den kom ut på den engelska marknaden). Kokböckernas kokbok:

“The Big Fat Duck Cookbook” av Heston Blumenthal. Listpriset ligger på cirka 1300 spänn, men den kan köpas hos Amazon för cirka 750 bagis, och då ingår fri frakt i Storbritannien. 

Boken väger 6,3 kg och är till brädden fylld med sanslösa bilder och förstås även en del recept. Jag har inte hållit i konstverket, men jag misstänker att det kanske inte är så mycket för oss simpla hemkockar. Heston Blumenthal är en av förgrundsgestalterna i den ganska omdebatterade molekylära gastronomin, som mer liknar laboratorieverksamhet än det jag kallar för matlagning. 

Men du kanske är sugen ändå? Det är ju alltid nåt att bräcka grannarna med…

7 thoughts on “Kokböckernas kokbok”

 1. Läs den!!
  Jag köper sedan den gärna begagnad för 550.-.
  Självklart betalar jag i så fall frakten.

 2. Jag vet en del i matkretsen som säkert KOMMER att köpa den. The Fat Ducks hemsida är ju snygg och om man ska jämföra Heston Blumenthal med andra molekylära kockar så är Blumenthal på den intressanta sidan. Annars tycker jag att det mest blir jobbigt när de bygger upp stora plastkonstruktioner och så får man se hur det ena rinner hit och bildar is där eller här. På den totalt motsatta sidan står Hugh Fearnley Wittingstall och Blumenthal har haft honom som gäst. Jag tycker att han visar att han tar till sig gammalt och nytt på ett mer intressant sätt än många andra kockar som använder samma sorters tekniker.

  Jessikas senaste bloggpost..Hushållets nidbilder

 3. Men var ska man ha den nånstans? Jag krockade med den på Rönnells bokhandel i Stockholm och tycker att det borde följa med någon typ av möbel. Vore ju kul att läsa den på pendeltåget! I närhet av sån där kladdig mat vill man väl inte hantera den?

 4. Ossj – har du sett den live!? Nu blev jag impad.
  Tanken är nog att den ska ligga på soffbordet framför Chesterfieldfåtöljen, kanske. I det vinröda biblioteket, inte det gröna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *