Ekorrgodis

De har skapat ganska mycket uppmärksamhet kring sitt företag, tjejerna bakom Sjölunda Gård Ekogrossisten AB. Men det förtjänar de, för de har gett sig in i ett getingbo där de behöver all draghjälp de kan få. Gigantiska handelkoncerner som Ica, Coop och Axfood har lanserat massor av varor under egna varumärken i massor av kategorier, men inte i godishyllan. Små försök har gjorts, men i väldigt blygsam skala. 

Det är nämligen apsvårt att få folk att nappa på nytt godis. Det kan faktiskt vara den kategori där varumärkestroheten är som absolut störst. 

Men Sjölunda Gård har ett argument som knappast någon haft tidigare: deras godis är ekologiskt. Inga konstgjorda tillsatser, och det är något som ligger i tiden.

Så nu finns Ekorrens Ekologiska Smågodis i Coops butiker runtom i Sverige. Jag har förstås testat och är positivt överraskad. Företaget har två blandningar, en som kallas Klassisk Smågodisblandning och en som kallas Syrlig Blandning. 

Den klassiska blandningen innehåller både vanligt godis av vingummityp, lakrits och skumgodis. Och alltihop smakar helt ok. Personligen blev jag mest positivt överraskad av lakritsen. Jag är ingen jättefantast när det gäller lakrits, men den här hade en mild och lite söt smak som jag gillade mycket. 

Den syrliga blandningen tog inte slut lika fort, och det tror jag har att göra med konsistensen på det godis som dominerar i påsen. Det har en något mindre gummiaktig konsistens, som drar mer åt marmeladgodishållet, typ Finlandiakulor. Marmeladkulor ingår definitivt i kategorin pensionärsgodis och det kan nog vara värt att försöka fila på receptet lite för att en mer modern konsistens. Tillsammans med marmeladgodiset finns även supergoda syrliga ormar, som jag gillar mycket skarpt. 

Godiset får klart godkänt, och jag köper gärna igen. Särskilt med tanke på att det är ett gäng djärva tjejer som dragit igång bolaget, och att de driver det med ett gott syfte. 

Dessutom har de en grupp på Facebook, och en egen blogg, som du kan hitta här. Modern marknadsföring. Billigt. Det är coolt och smart.

4 thoughts on “Ekorrgodis”

  1. Ah, intressant! Jag såg faktiskt påsarna nära kassan på Coop i Nacka och tyckte det såg intressant ut. Men jag är helt klart en del av majoriteten – godiskonservatisterna. Efter detta upplysande inlägg om vilka som försöker ta fighten, så tänker jag givetvis ge dem en chans eller två. Lite synd att lakritsen var söt förstås… men jag lovar att testa!

    Malins senaste bloggpost..Ost och tomat

  2. Ramlade in på Konsum och föll till föga för Ekorrens syrliga variant. Jag brukar inte handla godis särskilt ofta (resten av familjen sköter det så bra så bra), men efter en timme på pendeltåget och med blodsockernivån vid fotknölarna kan det mesta hända. Jag kan bara instämma i recensionen ovan: ormarna var smarriga, resten hade inte gått ner under normala förhållanden. Marmeladgodis är det räddaste jag är för!

  3. Test utfört!
    Vågade förstås inte köpa den sura blandningen med tanke på marmeladkulevarningen, men den klassiska – den rockar!

  4. Varför finns det inte ekologiskt saltlakrits? jag skulle bli masskonsument direkt…Vi har däremot testat båda Ekorr påsarna och jag tycker det var gott, och det ligger ju helt klart i tiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *