Jag överlevde spökstaden

Fast det var läskigt, helt klart. I staden Liepaja fanns under Sovjeteran över 40.000 extra invånare i form av soldater och deras familjer. 

Nu är de borta, och efter sig har de lämnat en spöklik stadsdel som är helt enorm. Vi körde gata upp och gata ner och såg nästan bara tomma hus. Långa längor med tusentals lägenheter, där några få var bebodda, men de flesta var tomma. 

Jag försökte ta lite bilder, men med en mobilkamera på skumpande vägar (och då menar jag SKUMPANDE) blir det bara skit. Så jag har lånat bilden intill från Flickr. 

De gyllene kupolerna som skymtar i bakgrunden är en jättekyrka, som Sovjetarmén använde som sporthall. 

Need I say more? 

Hoppas inte det, för nu är det mitt i natten, och jag är trött efter en mycket trevlig middag med två lettiska TV-stjärnor. Mer om detta imorgon. För då ska jag försöka hinna skriva lite mer, även om det kanske inte blir så lett. 

Nä, den var dålig. Men jag kunde inte låta bli. Det kan ju vara ganska balt med en ordvits ibland. 

Eh. 

Jag ska nog lägga mig nu.

6 thoughts on “Jag överlevde spökstaden”

  1. Absolut. Est-pionjär, till och med. Första upplagan från Nösnäsgymnasiet någonsin.
    (För er som inte fattar vad vi snackar om, förtydligar jag: estet. I gymnasiet gick jag humanistisk linje med estetisk specialisering. Och jag gick nästan färdigt. Men det får jag berätta mer om en annan gång.)

  2. …jag siktar på ett jobb inom standup comedy. Har ett lager med usla göteborgsvitsar som oftast bara jag skrattar åt….hmmm….kanske skall fortsätta med patentkrängandet ett tag till…

  3. Jag tror marknaden för usla göteborgsvitsar är rätt usel. Har du sett att Borealis söker en “Patent attorney”, förresten? Kanske din chans att komma från Fjollträsk en gång för alla? 😉

  4. Har sett det. Tyvärr är titeln patent attorney en smula vilseledande eftersom det inte är en jurist man söker utan en civ ing inriktat sig på “prosecution” av patent, dvs hantera patentansökningar etc. Inte riktigt jag. Tyvärr.

    Sommaren gör alltid att jag längtar hem till riktigt hav, makrillfiske, sena kvällsdopp och lukten av hav och rutten tång. Nåja, vem vet vad framtiden har i sitt sköte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *