Till middag idag:

Gott!

Fiskpinnar de Luxe, liksom. De här burgarna innehåller torsk och lax och har därmed en helt annan smak än vanliga fiskpinnar. Härligt knaperstekta av min härliga hustru, och serverade med couscous och morötter.

Lilla Larsson satt och ropade efter mer, tills det inte fanns mer kvar. Och även kräspellen Legolas käkade upp, även om han inte orkade knapra i sig all morot.

Detta blir en flipp från Stellan. Och kanske jag flippar ned ett paket i kundvagnen, nästa gång jag handlar.

6 thoughts on “Till middag idag:”

 1. Tyvärr, Jessika: Minns inte priset, och hittar ingen info på kartongen. Visserligen brukar Findus ha hyfsad ordning på det där, men man vet inte.

 2. Hej!
  Har du tänkt på att torsk är en utrotningshotad fisk bland många andra?? Jag rekommenderar dig att läsa Tyst hav av Isabella Lövin så kan du få lite insikt och även tips på fisk man kan äta. Kolla annars in Världsnaturfondens hemsida, de har en lista på fiska man bör och bör inte äta på http://www.wwf.se

  Visst vorde det synd om fisken tog slut? Speciellt eftersom flera arter försvinner och hela ekosystemet rubbas. Det handlar inte om att sluta äta bara att börja tänka. Lycka till!

 3. Hej Josefine!
  Att torsken är utrotningshotad som art är en utbredd missuppfattning. Vissa bestånd av torsk är hotade, och ett bestånd – utanför den nordamerikanska östkusten – har försvunnit helt. Andra bestånd är mycket stabila.
  Isabellas bok och WWF:s lista är mycket bra och har nog fått många att tänka till. Men boken och listan, och mycket av det som skrivs i massmedia, är väldigt generaliserande. Detta har lett till att många nu slutar köpa torsk. Jag tror inte att det heller är önskvärt.
  Jag håller med dig om att det är viktigt att tänka på vad man äter, ur flera synpunkter. Om du är en regelbunden läsare av den här bloggen, tror jag du märkt att jag funderar väldigt mycket på de här sakerna. Dessutom jobbar jag ju med detta dagligen i mitt arbete, och har således tillgång till mer information än de flesta.
  När det gäller fiskbestånden, så måste industri och handel ta ansvaret. Det är bara de som har möjlighet att verkligen påverka. Med det menar jag inte att konsumenterna ska blunda, och jag hade till exempel aldrig köpt den här burgaren om den inte kommit från Findus. Jag har följt deras arbete med de här frågorna i flera år, och jag känner mig tämligen säker på att torsken i burgarna inte kommer från något hotat bestånd.
  Hoppas att du känner dig nöjd med den kommentaren, och att du återvänder hit snart igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *