Min by

Gjorde just ett skojigt experiment: en sökning på byn där jag bor, på Flickr. 

Första träffen är kanonfin:

Faktum är att jag tror att min båt är med, till och med. Det dråpliga med denna bild är att fotografen taggat den med följande etiketter: sunsetnorwaylandscapenorge

Sure, jag älskar Norge. Det försitter jag inget tillfälle att tala om. Men detta känns ändå som a slap in the face.  

Nåväl. Jag sväljer förtreten. För dig som fortfarande undrar vad byn har att erbjuda, förutom jordens vackraste solnedgång, kommer några smakprov här: 

Yep. Vi har en väldigt bra fiskaffär, som drivs av trefaldige svenske mästaren i sjömat, Joakim Pettersson. 

Och vi gillar folkdans.

NOT!

Allvarligt talat: Sökningen på Flickr ger 261 träffar. Orkar man kolla genom de 50 första, vet man att det här är en by som ligger i Norge och kryllar av människor i folkdräkt. Förlåt, bunad heter det ju på norsk. Därutöver finns ett hotell, en fiskaffär, en järnväg och en och annan båt. 

Är jag upprörd? Inte ett skit. Men ändå, liksom.

5 thoughts on “Min by”

  1. Jessika: Lite annat att göra? Jag kan inte minnas när jag satt och slösurfade så här planlöst senast. Men det var ganska kul…

    Ullah: Visst var det Norge. Å andra sidan var ju Norge Sverige rätt länge. Och Danmark har det också varit. Nu är det i alla fall Sverige – även om norrmännen sakta intar Bohuslän norrifrån, så har de inte nått våra breddgrader än.

    Bloggblad: Alla har vi våra egna huvudsaker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *