Chokladdesperation

Sitter och skriver en liten notis om höstens nyheter från Marabou, och slås av att konfektyrindustrin verkar få det allt jobbigare i sin produktutveckling. De två största nyheterna i Marabous nyhetsskörd känns i alla fall rätt experimentella, om du frågar mig: 

I nya sortimentet Chok-o-licious, som mest ser ut som en slags mini-chokladkaka, lanseras en Mjölkchoklad med lakritsfyllning. 

Och höstens nyhet på chokladkakefronten ser ut så här: 

En vanlig Marabou Mjölkchoklad med en fyllning av… Ja, vadå? Salty corn snacks, är företagets egen beskrivning. Och det ser mest ut som såna där sombreros, små salta majsstrutar som systerbolaget Estrella (försäljningen till norska Herkules är inte klar än, så jag säger så) säljer i helt vanliga snackspåsar.

Det känns lite desperat, det här. Fast jag ska inte såga produkterna innan jag ens smakat. Det kanske är värsta hiten. 

Och förresten: är inte färgkombinationen på Amigo-förpackningen helt vidrig? Den röda Marabou-loggan mot lila bakgrund? 

Desperat var ordet, som sagt.

16 thoughts on “Chokladdesperation”

 1. Ptja, kan funka. Digestive och mjölkchoklad låter inte heller så trevligt, men trots det så smakar det… Ja, det kanske inte smakar gott, men det är svårt att låta bli iallafall.

 2. Choklad och digestive är ju höjdarnas höjdare! När Marabou kom med den, kände jag att det var lite öppet mål. Jag menar, vem har inte förätit sig på radiokaka?

 3. Tycker du att det smakar radiokaka!? Sist jag åt radiokaka smakade det som ischoklad fast med mer smör, med några enstaka digestivekex som avbrytning. Hemsk upplevelse, det har förföljt mig i många år.

  Hm – du kanske har en poäng där.

 4. Testade den där Non-stop-chokladen för första gången i somras och blev nästan paralyserad av besvikelse. Det som såg så gott ut… men torsk med jordgubbar funkar inte heller bara för att ingredienserna är goda var för sig.
  What a mesh, liksom.
  Nånstans känns det mycket riktigt som att man börjar nå universums totala tillgängliga mängd tänkbara chokladvarianter.
  Men nu måste jag nog kila ner till macken och köpa en Digestivechoklad.

 5. Nonstopvarianten är inget vidare. Inte så konstigt egentligen, eftersom skalet på en Nonstop i princip består av enbart socker. Som om det inte var nog med socker i chokladen innan…

 6. Köpte en chokladkaka i morse som ska avnjutas ikväll framför tv:n. På ljuva 90-talet när jag bodde hemma hos päronen besökte jag ofta en lösgodisbutik. Där sålde de chokladdoppade sombreros och det var underbart gott. Det salta i majsstrutarna smäter så gott ihop med chokladen och jag tror och hoppas att denna nya kombo från Marabou smakar likadant… Jag har nämligen saknat den smaken något oerhört!

  MUMS!

 7. Nä… den är faktiskt inte alls god tycker jag. Det var en märklig kombination..

  Men smaken är ju som baken, så det finns säkert andra som tycker den är god!

  Däremot är jag nyfiken på att testa mjölkchokladen med lakrits som kommer nu. Låter lika skumt det, men ändå 🙂

 8. Lakritsen smakade sådär – dvs den smakade inte så mycket. Läser man innehållsförteckningen så innehåller den “lakritsbitar”(socker, äpple, ananas, förtjockningsmedel, lakrits, salt, färgämne(E513), aromer, syra (citronsyra)) = det verkar vara färgade och smaksatta fruktbitar – vilket förklara konsistens och sötma på “lakristbitarna”.

  Å andra sidan kanske det var bättre än att ha väldens lakritssmak i chokladen?

  Jag tyckte det blev lite sött och lite för mesigt.

  xtians senaste bloggpost..BurgerBonanza

 9. Marabou Digestive är den klart godaste, men kex och choklad som hit är väl ingen chock.
  Amigo: Tre av fem i betyg. Rätt god. En miljard gånger godare än Marabou frukt/mandel. Det är det vidrigaste Maraboufabriken har spottat ur sig. Något av det vidrigaste i chokladväg någonsin.
  Färgkombinationen är jag ganska säker på ska se ut som något från Sydamerika (därav namnet “amigo”). Det är väldigt många förpackningar i de länderna som ser väldigt färgglatt konstiga ut.

 10. Choklad och lakrits är så gott, plopp med lakritsfyllning är mums och i Finland finns en likande variant fast med en saltare mera lakritsmättad fyllning, den är ännu godare. Köpte den på Finlandsbåt och alla tre som smakade ansåg att den var en riktigt höjdare.

 11. Choklad och lakrits är så gott, plopp med lakritsfyllning är mums och i Finland finns en likande variant fast med en saltare mera lakritsmättad fyllning, den är ännu godare. Köpte den på Finlandsbåt och alla tre som smakade ansåg att den var en riktigt höjdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *