Till lunch imorgon

…blir det kanske makrill. Vi fick i alla fall en (1) idag, killarna och jag.

Det var egentligen vår första riktiga fisketur tillsammans. En härlig sommarkväll, och ryktet har gått ett tag i byn om att det kryllar av makrill i farvattnen runt omkring. Såpass att till och med kvällisarna nappat, och en av de stora drakarna vrålade häromdagen på löpsedeln:

Makrillfest på Västkusten

Fest och fest, jag vet inte. Makrillen är ju egentligen godast tidigt på säsongen, men jag tackar inte nej. Tyvärr räcker dock inte en firre långt i en familj på fem personer, så vi kanske får gräva lite i frysen. Där finns det mer. Det vet jag.

One thought on “Till lunch imorgon”

  1. Skall läsas på tjörnmål:
    “widding hviit kom å biid,
    kolja grå häng dig på.
    makrell i stimme, kom vär timme”.

    min farfar & min pappa brukade läsa denna ramsa när vi var ude å feska så det skulle gå bra. den är egentligen längre men jag kommer inte ihåg mer. kanske ngn annan gör det? “ed upprop te alle tjörbur, orustebor och kanske en å annan på inland!.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *