Vet du vad detta är?

En ny undersökning som Coop gjort i sin medlemspanel visar att nästan alla konsumenter tycker det är viktigt med miljömärkning. Krav är mest kända märket, men även Svanen och en rad andra märken finns högt upp i skallen.

Dock inte detta:

Lite konstigt, med tanke på att folk slutar köpa torsk för att man tror att den är utrotningshotad.

Bonusinformation: Ja, torsken är utrotningshotad i vissa bestånd. Till och med helt utrotad på några ställen. Men det finns samtidigt andra ställen där torsken INTE är utrotningshotad.

Och svaret på frågan i rubriken – om du inte visste redan: märket, och organisationen som sköter det, heter Marine Stewardship Council. Märket är en certifiering av att fisken kommer från ett bestånd som sköts på ett uthålligt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *