Som bullar. Fast små

Jag börjar med en snabb googling. Och får följande förslag:

“Menade du minnesläckor?

Kul, tycker jag. 😀

Hursomhelst, det var en liten parentes, för det handlar ju egentligen om det här:

snackor_stor.jpeg

Mini-Snäckor från Lantmännen. Eller Bageri Skogaholm, som varumärket heter.

Tyvärr måste jag inleda med att vara lite taskig mot just Bageri Skogaholm. För jag tyckler att de på senare tid inte gjort särskilt mycket mer än att kopiera marknadsledaren Pågen på olika sätt. Även denna produkt känns lite som en rip-off på Pågens minigifflar. Små munsbitar, perfekt fikabröd för utflykt, luffen och andra små äventyr som kidsen gör i skola och på dagis.

Mini-Snäckorna är dock inga gifflar, utan helt enkelt små kanelsnäckor. Och de funkar. Helt ok, jag tror att IT-mamman och jag mumsade i oss allihop och barnen fick knappt smaka.

Men om jag får välja mellan dessa och Pågens gifflar, tar jag gifflarna. Lätt. För mini-snäckorna är lite kletiga på något sätt, och smaken kantrar lite. Det är för mycket mandelmassa i fyllningen.

Kanske kommer jag ändå att köpa Mini-Snäckor någon gång.

Om gifflarna är slut.

(UPPDATERING: Ett plus ska jag ge, för tejpbiten som sitter på påsen, och gör det enkelt att återförsluta. Där borde Pågen köra lite copycatting.)

2 thoughts on “Som bullar. Fast små”

  1. De där Pågengifflarna räddade min son under en period när han ansattes av en rad halsflussinfektioner och och började kräkas upp middagen varje dag. Gifflarna fick han behålla. Med största säkerhet inte världens nyttigaste, men bättre än inget.

  2. Hej Stellan,

    Kul att du gillade återförslutnings-tejpen! Vårt försök till att göra vår komplicerade värld lite enklare ;-). Bara som en kommentar så har vi haft kanelgifflar och vaniljgifflar länge i Skogaholm sortimentet. Dessa utgår nu eftersom vi tycker att svenska mini-bullar känns mer spännande o rätt i tiden. Dessutom är vi lite malliga för att det inte är konserveringsmedel i. Ha det kalas, o vem vet, nästa gång blir det kanske även en liten bulle över till barnen..:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *