Hotellblogg

När jag skulle boka hotell för denna lilla Tokholmsvistelse, började jag med att kolla hotellet som ligger precis bredvid mässhallen i Älvsjö. Hm. 2000 spänn för en natt! Det känns lite mastigt, särskilt som jag är här mol allena.

Så jag kollade runt lite, och hittade en bokningssajt där jag lyckades leta fram *trumvirvel* Hotell Västberga. 635 kronor natten! Billigtbilligt. Så jag bokade.

Men när jag ringde för att be om en vägbeskrivning blev jag faktiskt lite skeptisk:

“Du tar tunnelbanan till Midsommarkransen, sen går du upp mot Svandammsvägen. Ut vänster på Svandammsvägen och sen följer’u den tills den tar slut. Sedan går du under motorvägen. A, dé é två tunnlar därå. Sen é ru framme.”

Två tunnlar under motorvägen? När jag berättade för Raz, som just kommit tillbaka från herrarnas, flinade han och konstaterade:

“Det är i ett industriområde, kan jag tala om.”

Och det var det. Men skit samma, jag är inte kräsen på det viset. Ska bara sova en stund, sedan drar jag.

Fast i receptionen på hotellet möttes jag av en omisskänlig odör av fullständigt sönderkokt Gevalia Mellanrost. Den där sura doften som man annars bara brukar känna i lunchrummet på en industri, där morgonkaffet står kvar och vibrerar på plattan när man kommer in för lunchrast.

Receptionisten är en man med rakat huvud och skinnväst à la Bandidos.

Jag får min nyckel och går till mitt rum. Möts av en obäddad säng. Hm. Vad händer nu om jag går till receptionen och påpekar detta? Kommer mannen i skinnvästen att busvissla, varpå tolv fördömda män i likadana skinnvästar dyker upp, beväpnade med varsitt basebollträ? Kanske. Men jag gillar att leva farligt och går tillbaka.

Mannen i skinnvästen, som för övrigt heter Åke, blir smått förtvivlad och lite irriterad på städerskan som skrivit i loggboken att hon fixade rummet 12.04. Han ger mig en annan nyckel, och vips: jag bor i dubbelrum, med egen dusch och badrum.

En obäddad säng kan vara en bra affär ibland.

7 thoughts on “Hotellblogg”

  1. Bläää! Obäddad säng! Men visst är det gött när såna små missöden ger en ett dubbelrum utan extra kostnad?

  2. (vi som just läst hela Stieg Larssons Millenniumserie vet vad som kan dölja sig i, ehrm, *industriområden*. Där MC-folk håller till.)

  3. Örjan, jag tror i och för sig inte besöket var oväntat. Och imorse var kaffet helt ok.
    Ozzy: Jag är rätt nöjd, även om hotellets påstående om att det ligger “nära mässan” visade sig vara en grov överdrift.
    Jonathan: Jag vet inte vad som hände med städerskan, men Mr. Åke (det stod så på hans namnskylt) var nog inte lika farlig som han såg ut.

  4. synd att du inte sa till – du kunde vaktat Chateau Årsta helt allena & gratis. vi roar oss i New York (där Sheraton vid Times Square kostar 2400. inte så stor skillnad mot mässhotellet men jag lovar att detta läget är bättre)

  5. Chateau Årsta? Det låter nåt. Jag har för övrigt inget emot att pröjsa en slant för ett schysst hotell, men inte om man bara ska kraschlanda några timmar innan drar vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *