Juiceblues

Det ringde i min telefon i förmiddags.

“Ja hej, det här var xxx från budfirman yyy. Jag har fått en lite konstig körning här som jag undrar över”, började killen i andra luren.

Inte så konstigt. Mitt lilla företag håller inte precis till i city. Inte heller i något industriområde. Nuförtiden har de flesta bud-, post- och fraktbolag lärt sig att det finns en underlig snubbe i den där byn som hela tiden får små skumma paket levererade, och de vet adressen också. Men den här budfirman var en ny bekantskap. Med hjälp av mina beskrivningar och hans GPS lyckades vi dock enas om vart han skulle köra.

“Ok. Då dyker jag upp om en stund. Ska bara gå ut och köpa lite juice först!”

Undra på att killen var konfunderad. Hans uppdrag var inte bara att leta upp nån obskyr filur vid sidan av allfarvägarna – han hade dessutom fått i uppdrag att gå och köpa varorna som skulle levereras. Jag ska förstås inte klaga, det var ju bra service. Men lite kul också, jag tror inte budkillarna är vana vid att springa i affären och köpa grejer som de sedan ska leverera.

Hursomhaver, några timmar senare dök han upp med två juicepaket, och det var ju egentligen dom jag skulle skriva om: Tropicana Essentials Antioxidants, en juice gjord på blå vindruvor, äpplen, svarta vinbär, björnbär och tranbär.

Juicen är förstås, som namnet antyder, full av antioxidanter och enligt Tropicana rena hälsobomben. Det kan mycket väl stämma, bär och frukter är ju en bra källa till sådant. Men juicen är också god och har en friskt bärig och fräsch smak med lite lagom bett i. Det här känns fruktigt på ett bra sätt: inget slisk, nyttigt och duktigt. Det är mycket svarta vinbär, men inte för mycket. Druvorna och björnbären får också ta plats, medan tranbärssmaken inte är lika tydlig. Och så äpple, förstås. Äpple finns med i många juice- och saftblandningar. En råvara som går att få till vettiga priser och dessutom förmår att balansera de spralliga bären. Styra upp lite, liksom, utan att märkas för tydligt.

Jag gissar att den primära målgruppen är kvinnor i 25-30-årsåldern och en bit uppåt. Ingen högoddsare, med tanke på att ett kvinnoansikte pryder förpackningen. Prissättningen är som vanligt med Tropicana en del av konceptet. Det är premium, och det måste synas på prislappen också. Rekommenderat cirkapris är 24 kronor.

Jag gillar alltså juicen. Visst, den är inte billig. och egentligen finns det andra som jag gillar bättre. Men att kalla inlägget juiceblues, var inte det att ta i lite? Jo, kanske, men det rimmade så snyggt. Och dessutom är faktiskt juicen blå. Lika blås som mitt blod, på min ära.

2 thoughts on “Juiceblues”

  1. Jag har gillat Tropicana länge, Ruby Breakfast är min klara favorit. Den har en bra balans mellan syra och sötma. Har inte hunnit testa någon av de “berikade” varianterna av juicen än, måste erkänna att jag är lite skeptisk till såna varianter. Cool trivia är att Tony Soprano brukar ha Tropicana i sin kyl i tv-serien The Sopranos. Maffiajuice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *