Utmaning: Här är mitt kylskåp

Egentligen borde jag avinstallera tre plugins och installera om en fjärde, samt skapa tio nygamla RSS-flöden för min nyhetstjänst. Men så blev jag utmanad av Atahari

Hon kallar detta en “Kylskåpsromantisk utmaning”, men jag vet inte. Vårt kylskåp osar inte romantik, direkt. Det osar något annat, och ibland när man tassar förbi i nattens tystnad för att hämta en gnällig Liten Larsson, så suckar skrället tungt. Det formligen ber om att få pensioneras och stånkar missbelåtet. Så varje gång Elgiganten besvärar oss med ännu ett av sina flygblad, så bestämmer vi: “Ok, det där kan vi köpa.”

Men det hinner vi inte. Särskilt inte nu efter branden på IT-mammans skola. Hon stapplar in här om kvällarna, fullständigt slut. Jag börjar faktiskt bli lite orolig.

Fast nu kom vi visst från ämnet. Kylskåpsdörren.

Eller dörrarna, i vårt fall, för vi har faktiskt två kylskåp. Dessutom fyller även en av sidorna samma funktion, som synes.

Man kan också iaktta en viss oordning, vilket kan förklaras av Lilla Larssons förkärlek för att dra ned grejorna här på golvet.

En viss brist på kylskåpsmagneter bidrar till röran. Det kan sitta typ 20 papper under samma magnet, och då ramlar hela skiten ned utan att Lilla Larsson, eller någon annan, behöver hjälpa till.

Ok. låt oss dyka ned i detta virrvarr och se om vi kan hitta något intressant.

Fridge Footie. Ett slags fotbollsspel för kylskåpsdörren. En julklapp till Magic och Legolas, vill jag minnas. Jag kan däremot inte minnas att någon någonsin slutfört en hel match. Grunkan på bilden är bara en bit av spelet. En slags tärning, faktiskt. Resten av spelet är ganska väl utspritt vid det här laget och tärningsgrunkan har blivit degraderad till vanlig kylskåpsmagnet.

Viktig lapp nr 1: Ett mobilnummer till en person som aldrig har sin mobil på.

Viktig lapp nr 2: Telefonnummer till sjukvårdsupplysningen, vårdcentralen, barnmottagningen och ytterligare någon vårdinrättning. Är vi ofta sjuka i vår familj? Det är med viss förvåning som jag besvarar den frågan med ett nej, faktiskt. För vi var alltid det förr, men på senare tid har det varit mycket bättre. (Jag vågar knappt säga det.)

Viktig lapp nr 3: Datumen för de två årliga hämtningarna av grovsopor. Som man aldrig brukar missa, eftersom trottoarerna i vårt område plötsligt fylls av rostiga cyklar, nedsuttna soffor och sprucka dassholkar.

Viktig lapp nr 4: Menyn från den lokala thai-restaurangen. Önskar bara att resten av familjen värdesatte denna lapp lika mycket som jag…

Viktig lapp nr 5 och 6: Bonusbesked från Ica. Senaste bidraget till hushållskassan var väl en femtilapp, tror jag. Även om jag är allergisk mot kuponger, fixar jag inte riktigt att slänga en femtilapp i pappersåtervinningen. Lappen till höger är en klasslista, full av telefonnummer till barnens kompisar. Det finns flera såna på kylskåpet, av varierande ålder och aktualitet.

Och vad är nu detta? Jo, det är faktiskt jag, som råkat fastna på bild i den lokala tidningens enkätfråga om ordningsbetyg i skolan. För den nyfikne/närsynte kan jag informera om att jag inte vill ha ordningsbetyg i skolan. Är för övrigt rätt skeptisk till betygssystemet överhuvudtaget, men det tar vi en annan gång. Jag hålls på plats av en fridge footie-spelare, dessutom.

Ok, Atahari. This is about as much romance as you will get. Vårt kylskåp är som synes mer diskbänksrealism. Man visst är kissen söt? Jag tror att det är ett kort som Lilla Larsson fått av sin mormor på en födelsedag eller nåt sånt.

6 thoughts on “Utmaning: Här är mitt kylskåp”

  1. Jag tror inte jag behöver ta några bilder på mitt kylskåp; jag kan länka hit i stället 🙂 Det är ungefär nästan precis samma på vårt, alltså. Förresten har jag hört att det finns kylskåp med omagnetiska dörrar nuförtiden. Undrar om det inte vore en bra idé egentligen? Så kunde man ha en snygg liten anslagstavla eller nåt i stället. Kanske blev det bättre ordning då. Eller kanske inte.

  2. Men nu börjar vi ju snacka innovationer! Ett kylskåp med en anslagstavledörr, det måste ju vara det världen väntar på.

  3. Översättarhelena: Jag har en anslagstavla i plåt på väggen mitt emot mitt kylskåp. Kylskåpsdörren är helt fri från vykort och pizzamenyer som riskerar att trilla i golvet när man ska in och jaga mat. =)

  4. Jag har en kylskåpsmagnet som är bara min. Det är en liten rektangulär sak med en bild på en bil och texten: “Farhe Opel, sicher, sauber, schnell!” Den skall för evigt sitta på mitt kylskåp för att påminna mig om att jag aldrig….ALDRIG mer skall köpa en Opel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *