Ok, dags att sammanfatta dagen

Jag ska återkomma med mer imorgon, men tänkte ändå sammanfatta lite grand av dagens besök hos Ridderheims.

  • Pomamore: lättorkade tomater, som plockas för hand när de fått mogna ordentligt, varefter de fryses ned och lägges frysta i marinaden. Fantastiskt.
  • Christer Elfving: Belgiens mest kände kock är från Västerås. Idag stod han på Ridderheims lager och och gjorde bland annat lursushi, med fyllning av mozzarella, ruccola och – just det: pomamore-tomater.
  • Trendspaning: Ridderheims, Kairos Future och reklambyrån Jerlov jobbar för fullt med Ridderheimsrapporten 2008. Nu koncentrerar man sig på framtidens shopping och klurar på vilka trender som kommer att slå igenom, och på listan finns bland annat mindre butiker, individualiserade produkter, mobil revolution, automatisering i butik, marknadsföring vid köptillfället, förpackningsutveckling och nya extrema butikskoncept.
  • Närproducerat: Ridderheims filar för fullt på ett nytt koncept där man vill ha med närproducerade charkvaror från hela landet.

Som sagt: Det händer lite av varje på Ridderheims, och företagets har en riktig success story i bakfickan. Extra kul för mig är att allt började med en delikatessbutik på torget i byn där jag bor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *