Ny favorit

Till och med Legolas gillade den här nyheten skarpt. Sweet Hearts från Pågen, amerikanska muffins med rejäla chokladbitar. Muffinsen har en mumsig smak och en slags saftig och fräsch konsistens som inte är självklar hos industrimuffins. De är ofta torra och smuliga, men så är icke fallet med Sweet Hearts.

Sweet Hearts finns i två varianter. Milk Chocolate och Dark Chocolate. Här blev det bara provsmakning av mjölkchokladvarianten, och anledning är nästan lite pinsam. När kassörskan skulle dra streckkoden på Dark Chocolat-varianten, råkade hon ha sönder förpackningen.

“Åh, förlåt! Du får gärna gå och hämta en ny”, sade hon.

Stellans hjärna var dränkt i frätande migränsås och kunde bara tänka gå-å-hämta-nej-de-bli-fö-jobbit, så jag svarade “Eh, nej tack” och åkte hem med fyra stycken av den andra sorten. När jag kom hem och nämnde debaclet, undrade IT-mamman om jag inte bara kunde tagit den med trasiga förpackningen? Och det klart jag kunde. Men när hjärnan strejkar, händer sånt här.

Konsumentjournalistik i den lägre skolan, typ. Sorry.

För att kompensera denna fadäs kan jag bjuda på lite kuriosa om Sweet Hearts. De tillverkas i Henrik Ibsens födelsestad Skien i Norge, av ett företag som heter Millba. Millba är specialiserat på amerikanska bakverk och jag väntar nu spänt på vad samarbetet med Pågen ska leda till, men det jag hoppas mest på är riktiga donuts…

6 thoughts on “Ny favorit”

 1. Om du springer över dem så pröva kexen Tortina Noir Orange från Loacker Gran Pasticceria. Extremt goda. Det enda jag har att klaga på är att varje enskild kaka var inslagen i omslagspapper. Det var sex kakor i en förpackning om 125 gram, ca. 25 kr på Hemköp. Värt varenda krona för en chokladoman.

 2. Och istället för att lida av migrän i tysthet så skulle du kanske gå till läkarmottagningen? Och kanske få något som triptaner utskrivna? Dyra som sjutton men i längden effektivare och billigare än Eeze. Samt gå t ill en sjukgymnast för för din spända nacke!
  Så det så 😉

 3. Jag har varit hos läkaren många gånger för mina migränproblem. Under rätt många år åt jag betablockerare i förebyggande syfte. De problem jag har idag är en blek skugga av hur det var i 25-årsåldern. Det var också då som en företagssköterska slog larm efter att jag fyllt i en hälsodeklaration som visade att jag klämde två rör med Treo i veckan.
  Eeze har varit mycket effektivt för mig, och den här spänningshuvudvärken jag hade igår kommer bara ett par gånger per år, troligen på grund av att jag sovit i nån konstig ställning.
  Lida i tysthet, förresten – jag skriver ju om det på min blogg!
  😉

 4. Visserligen ;).
  Och nu kostar migränmedicinen jag äter nästan 1 000 kronor för 18 tabletter men det går på högkostnadskortet. Jag kan inte ta eeze, allergi.
  Jag äter en förebyggande medicin som egentligen är en epilepsimedicin, Topimax. Tar topparna av anfallen något fenomenalt.

 5. Det verkar som om dina problem är avsevärt mer drastiska.
  Personligen kan jag se ett direkt samband med stress, och när IT-mamman under höstterminen gick tillbaka till heltidsjobb efter 2,5 års ledighet, samtidigt som jag själv tog över en rad arbetsuppgifter som jag tidigare låtit externa firmor sköta, skruvades tempot upp rejält.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *