Det smakar inte, det bränner

Jag har en hel drös med nya grejer som jag ska testa, men det är lite svårt att hinna med.

bild-82.pngPrecis nu tog jag mig i alla fall i kragen och värmde en tallrik med Arlas nya Keldasoppa Spicy Thai. Jag är väldigt förtjust i thailändsk mat, och har inga problem med heta grejer.

Men när det bara bränner i halsen och inte smakar, då känner jag mig lite blåst på konfekten. Precis så är det tyvärr med Spicy Thai-soppan. På tungan känner man svaga, svaga förnimmelser av de där goda smakerna: vitlök, kokosmjölk och allt det andra. I halsen känner man bara en hetta som bränner.

Det är inte spicy, bara hot. Tyvärr – den här köper jag inte igen.

4 thoughts on “Det smakar inte, det bränner”

  1. Eller som den asiatiske krögaren i byn sade när vi undrade hur stark den Sambal Oelek som han alltid ställde fram var: “Duu den de såsen, den blenne itte i hauwseen, den blenne i lööuwen, imånn” Häpp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *