Skinkan, ja

Det ska handlas inför julen. Brukar vara en smärre utmaning, men nu har jag en strategi. Jag åker efter På spåret. Kvantum har öppet till 22, men vid det laget bör de värsta horderna vara hemma.

Och så är det ju detta med skinkan. Färdigkokt är helt självklart, inte bara för att det är smidigt utan för att den färdigkokta är tillagad med så kallad sous vide-teknik, som gör att upp till 15 procent mer vätska stannar kvar i köttet. Det blir saftigare, helt enkelt.

Men ska man även satsa på en färdiggriljerad, eller till och med Scans nya variant som är skivad och klar? I don’t know. Får fundera på saken.

4 thoughts on “Skinkan, ja”

  1. håller med om den färdigkoktas förträfflighet. ett mkt stort problem uppstår dock. man MÅSTE ha skinkspad till grönkålen. hur löser man det? färdigkokt skinkspad? dessutom ett ännu större problem – var skall man doppa “dopp i grytan”, detta förfinade sätt att äta vörtbröd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *