Kronpippi

Skrev igår om Kronfågel. Rätt uppskattande om deras beslut att destruera det salmonellsmittade köttparti som man blivit sittande med i veckan.

Men när jag nu börjar rota lite i det, så ser jag att man först egentligen hade tänkt att sälja köttet till ett färdigmatsföretag, men att man ändrade sig när man märkte att folk blev upprörda över detta.

Och då blev jag trött igen.

I detta fall handlar det visserligen om en helt laglig åtgärd, det är helt ok att sälja smittat kött under förutsättning att det kommer att värmebehandlas. Men nu handlar det inte om lagar och förordningar. Personligen kan jag inte fatta hur Kronfågel kan gambla med sitt varumärke på det sättet.

2 thoughts on “Kronpippi”

  1. Gambla med sitt varumärke? Jag vet vad jag sa nyss om lite skit rensar magen & det man inte vet har man oftast inte ont av, men när det gäller mat som man _vet_ sprider skit är saken en annan. Obegripligt att lagen är som den är. Obegripligt att man med berått mod kan tänka sig att sätta folks hälsa på spel.

    Men det var väl tur för oss dårå att de var så rädda om sin immmitsch. Saved by the trade mark, tralala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *