Julklappstips i sista minuten

Nä, glöm att jag sa det. Den här grunkan är nämligen bara en prototyp. Men ändå, den är rätt fräsig. Och: den rostar ditt bröd på 50 sekunder. Att jämföra med det normala snittet på drygt två minuter.

Den något överflödiga grunkan har formgivits av designstudenten Oliver Nwberry, för livsmedelsföretaget Heinz räkning.

Heinz? De gör väl ketchup, tänker du. Jäss båcks. Men de gör också den andra vitala ingrediensen till brittiska barns favoritlunch: beans on toast. En rostad brödskiva som dränks av sisådär en halvliter varma vita bönor i tomatsås.

Äckligt? Nej, faktiskt rätt ok. Och brittiska barn älskar det. Jag har själv varit barnvakt i öriket och slitit vid spisen medan ett par hungriga ungar suttit vid bordet, bankandes takten med besticken och högljutt skanderandes: Beans on toast – YEAH! Beans on toast – YEAH!

Fast jag undrar en sak med den här turbobrödrosten: kan den bara ta en brödskiva åt gången? Min brödrost tar fyra, så även om det tar drygt två minuter, så blir ändå snittiden per skiva betydligt kortare.

Ajussteh. Tenkt’ente på de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *