Glöggrejset är igång

Det blev sent i år, särskilt som jag har rätt många provflaskor stående i skäpet. men igår kväll, när Skoterpappan och Kajakmamman var på visit, åkte några av flaskorna fram.

Först ut var Dufvenkrooks Vanilj, som var en oväntat trevlig bekantskap. Redan när man öppnar flaskan känner man den tydliga vaniljdoften, och smaken är också en tydlig vanilj, men med lite kryddiga och fruktiga toner. Den kan definitivt rekommenderas, ihop med vaniljen blir inte sötman sådär bedövande som den lätt kan bli i många glöggar.

Jag provade också Dufvenkrooks mest vågade nyhet för året: Amore. Det är en glögg gjord på grappabas och hjortron.

Den ska, enligt tillverkaren Tegnér & Hermansson, även fungera utmärkt att drickas kall, med massor av krossad is. Jag har smakat den kall, dock utan is, men då blir smaken lite väl vild. Får prova med is vid något annat tillfälle.

Varm är den här glöggen riktigt mysig i smaken. Hjortron är jag särskilt svag för, och i den här drycken kommer det gyllene bäret utmärkt till sin rätt, ihop med julens kryddor. Amore känns fräsch, och efter att ha testat den och vaniljglöggen känner jag inget större sug efter en vanlig vinglögg. Faktiskt.

One thought on “Glöggrejset är igång”

  1. Å, trevligt! Jag impulshandlade en sån dära hjortronglögg igår nämligen (det fanns ju bara fyra — öppnade — olika flaskor glögg kvar i skafferiet). Så nu vet du vad jag och maken ska gurgla oss med ikväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *