En känsla av kontroll

Jag städare ju frysen igår. Eller frysarna, rättare sagt. Vi har två.

När jag idag vandrade runt på Kvantum efter fotbollsträningen erfor jag en ny känsla av kontroll. Plötsligt vet kag exakt vad som finns i frysen! Frysta grönsaker – behövs inte, vi har flera påsar. Frysta räkor likaså. Kycklingfilé, blandfärs samma sak.

Men inget bröd, ingen fisk. Det måste inhandlas, och då vet jag till och med vilken låda jag kan lägga det i när jag kommer hem.

Kontroll!

Berusande, nästan.

Apropå blandfärs: Kvantum i byn där jag bor har också fimpat den egna och saluför nu inte mindre än tre varianter av så kallat konsumentpaketerad färs: Icas egen, lokala leverantören Rydbergs och ett märke till som heter Gerico eller något liknande.

Det är nästan komiskt. Men jag förstår att det inte går att sälja den egenmalda just nu. Marknaden styr. Och Janne Josefsson, förstås. Det har han inte insett: att han är en del av marknadskrafterna. Han skulle nog inte gilla tanken…

2 thoughts on “En känsla av kontroll”

 1. De säljer Icas här, men den som packas centralt. Det verkar inte gå så bra för den just nu även om jag köpte ett paket idag; bara vill ha wallenbergare (tvångsmässigt behov just idag).
  Vidare kan jag rapportera att coca-cola och ica tydligen bråkar och att coca-cola för närvarande är i det närmaste slut. Coca-cola vill höja priset, ica inte. Detta enligt killen i kassan. Det var samma sak förra veckan. Det mesta var slut. Jag får gå över till pepsi. Den är tre spänn billigare.

  Är du för eller mot janne josefsson? 😉
  Jag tål honom inte… och nu bloggkramar jag väl mycket så jag ska röra mig vidare…

 2. Så Coca-Cola har också hamnat i den fällan? Tack för tipset! Det låter som måndagens arbetsuppgift nummer ett för mig.

  Å andra sidan: I’m a Pepsi kind of guy. Gillar den bättre.

  Janne J är jag mycket kluven till. Å ena sidan skulle det behövas fler som han, å andra sidan är han alldeles för politisk och kan knappast kallas objektiv…

  Bloggkram har jag inget emot. Men det kanske finns fler som vill ha?
  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *