Men vad tänker jag på?

Dagen gömmer sig alltmer, mörkret faller lika snabbt som Ericsson-aktien och jag har helt glömt.

Sune.

Det är ju Sunedagen idag! Hur kunde jag glömma? Vad tänker jag på? istock_000002045229xsmall.jpg

När jag gick i högstadiet var Sunedagen en mycket viktig dag. Själv var jag under ett par år enormt engagerad i organiserandet av den årliga Sunefesten på skolan – en fest som egentigen var ett slags femtiotalsmaskerad. Alla killar klädde ut sig till Sune, och alla tjejer till Doris. Efter förmåga, och med varierande resultat. Men ändå.

Trots att jag var en av de där killarna i sliten jeansjacka, långt hår och boots, så tyckte jag att Sunefesten var lite av årets höjdpunkt. Vet egentligen inte varför, men jag lade mycket energi på att hitta de rätta attributen: fula slipsar, spetsiga skor och det viktigaste av allt – brylcreem.

Denna fantastiska produkt fanns faktiskt att köpa hos Stig i Tavlebord. En sån där liten landsortsbutik som rakt inte finns längre. (Ja, det var en Ica – men det är inte den Stig.) Jag hade en röd tub i badrumsskåpet, och den åkte fram på Sunedagen.

När man vaknade dagen efter (på Andersdagen) kunde man ha en smula huvudvärk och skrovlig röst. Ömma modern var dessutom tvungen att raskt byta örngott, och själv fick man tvätta frillan en sex-sju gånger för att befria håret från krämen.

Och nu vet jag vad ni sitter och tjuter: bilder! Men tyvärr. Det finns inga vad jag vet. Synd, men sant.

Så istället nöjer jag mig med att säga: Grattis Sune – wherever you are.

3 thoughts on “Men vad tänker jag på?”

  1. Joho! Det finns en bild nånstans på dig och Rune och mig. Jag är typ elva och får stå framför på bilden med ett ljus i handen medan du och Rune posar med coola brylcremefrissor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *