Jag, en skjutjärnsreporter

Minns ni Marabou Non Stop? Jag skrev lite stolt igår att den är på väg ut i butik. Kallade det ett litet scoop, eftersom jag var rätt säker på att inte så många kände till det. Genast fick jag en smärre skur med kommentarer från folk som redan hade smakat/sett den i affären.

Gissa vad som hände idag?

En kille från Marabou ringde och undrade var jag fått tag i den där informationen, för den hade de ju “inte gått ut med än.”

Ehrm, jorå. Såatt…

Hårt journalistiskt fotarbete. Man har ju sina källor. Under cover, typ. En och annan golare, duvet. Snitches, that kind of thing.

Sedan nämnde jag att chokladen redan fanns i en del butiker. Han svarade att man håller på att “rulla ut den”, som det heter på fikonspråk. Och i eftermiddag är det jag som rullar ut. Till Kvantum, på chokladjakt.

8 thoughts on “Jag, en skjutjärnsreporter”

 1. kul att man väljer att “rulla ut den” till Södermalms absolut minsta ICA-butik…. De har knappast plats med tomat i grönsaksdisken men knöker lätt in en marabou-hylla tydligen. Måste ha nån hållhake på Marabou-säljaren eller så har han bedömt marknadspotentialen för den här butiken helt åt helskotta (även om Ernst Brunner handlar där och han kan säkert tänkas peta i sig en hel del non-stop-mjölkchoklad).

  Och jag har ju aldrig menat att urholka ditt journalistiska förtroende Stellan, ser mig mera som en fotsoldat i SALT-armén som för fram sin ledare på sina axlar. Typ…

 2. Åhå, jag har smakat den, men inte från butik utan mer smussligt från någon som kände någon som kände någon…. 🙂 Den var god. Fast Lidl har ju redan någon liknande variant som dock inte heter Marabou. Nu vet jag ju hur mycket du älskar Lidl, i och för sig. :p

 3. Och till en liten och tidvis rätt usel lokal Ica-butik i Västerås är den också utrullad och den fanns definitivt på ica maxi.
  Jag är glad att vara en fotsoldat jag också ;).
  Där ser man alltså, Marabou håller koll ;).
  Jag vill ha betalt i två kartonger mjölkchoko, kan du hälsa dem om de ringer igen, för att hålla käften om diverse upptäckter ;).

 4. Fanns på statoil i varberg i morse, 16,90 skulle de ha. Rätt dyrt men så går det väl inte längre köpa bensin där….

 5. Mina fotsoldater, ni är då för söta.
  Fred: Bensin är överskattat – choklad är godare.
  Jessika: Frågan återstår fortfarande att besvara. Jag hann aldrig till Kvantum, det var utvecklingssamtal, basketträning, dagishämtning och inte dagsihämtning och så jobb, jobb, jobb. Kanske jag får en chans imorgon.
  Killen som ringde är informationschef på Kraft, som äger Marabou. Han hade läst en notis i mitt betalnyhetsbrev Foodwire, och undrade som sagt hur vi fått tag på informationen eftersom pressen inte fått någon information än.

 6. Jag såg den i förrgår, på Pressbyrån vid nedgången till tunnelbanan Östermalmstorg, åt Stureplanshållet.

  Men appropå nyheter, har du skrivit om Cotti Frutti? Jag tyckte den var förvånansvärt god, och kändes betydligt matigare och nyttigare än vanlig yoghurt i och med sin keso-inblandning.

  Dessutom fick jag smaka på en konkurrent till Minimal-chipsen häromdan, pop delight från Estrella, och personligen tyckte jag att dessa var mycket godare än Minimal. Fick prova en sort med ostsmak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *