Det här brödet är såpass likt Pågens Njuta att jag nästan vill kalla det en kopia. Fast det finns skillnader. Pågens Njuta känns lite luftigare på något sätt.
Likheten är dock som sagt påfallande, både i smak och konsistens. Lite syrlig och frisk smak och massor av knastiga små grejer som knäpper och krasar när man äter det. Ganska gott, men samtidigt lite tråkigt. Båda bröden är bakta på fyra sädesslag och med solros- och linfrön i degen. Finax har dessutom fyllt på med pumpafrön och hela vetekorn, men jag kan inte säga att det påverkar smaken jättemycket.
Denna duellen vinner Pågens Njuta. Men det är knappt och segern kammas hem genom den luftigare konsistensen. I övrigt är det nästan jämnt skägg.
Enkel fråga
Varför?
Är allt industribtröd i butikerna färdigskivat????
Industribröd?
Skogaholms, Pågens med flera
Örjan