Du har väl inte glömt?

Julen står för dörren…

Men oroa dig inte, jag ska inte plåga dig med en galen groda denna gången. Istället ska jag berätta om ett julöl jag precis provsmakade. Det har ju varit lite alkoholtema här idag, och varför inte fortsätta?

Ölet heter Samuel Adams Holiday Porter och har en alkoholhalt på 5,8 procent. Det är ett gott öl med en ganska kraftig smak med mycket sötma inledningsvis. Avslutningen är en skruvad beska, jag vet inte hur jag ska beskriva det på något annat sätt. Den snurrar på tungan länge, och är på inget sätt otrevlig.

Jag är personligen mycket svag för den här typen av öl, och dricker helst av allt en Guinness. Samuel Adams Holiday Porter är inte riktigt samma typ av produkt, men jag gillar den ändå. Den är mörk med en liten men krämig skumkrona, och dessutom diggar jag den fina etiketten som för tankarna till Dickens London. Trots att ölet är från Boston i USA, men det behöver man ju inte bry sig om.

One thought on “Du har väl inte glömt?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *