…och där kommer Niklas

TV-kocken Niklas Ekstedt öppnar nytt i Stockholm. På Regeringsgatan 66, närmare bestämt, öppnar krogen 1900 i samarbete mellan Niklas och Stureplansgruppen.

1900 blir något av en nordisk retrokrog med rätter som råbiff, tunnbrödsrulle, fasan, kungslax och grislägg på menyn. Dessutom återfinns den danska klassikern koldskål på menyn. Visserligen felstavat, och visserligen totalt malplacerat så här års (danskarna äter massor, men bara när dygnsmedeltemperaturen ligger över typ 12-15 grader) men ändå: ambitionen att öka kunskapen om de nordiska grannarnas matkultur måste applåderas.

Det sekelskiftesstuk som namnet indikerar syftar mest på matsalens inredning och står kanske mer som en influens i köket. Ambitionen tycks snarare vara att förnya det traditionella nordiska köket och utveckla det.

Det är bara att önska lycka till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *