Ner till Tylösand

Årets upplaga av Livsmedelsdagarna har inletts på Hotell Tylösand i Halmstad. Jag ska strax ge mig iväg dit för att lyssna på kloka gubbar och gummor som pratar om intressanta ting.

Årets tema är självklart: Klimatmat. Fast jag måste säga att det var tämligen fingertoppskänsligt av arrangerande Livsmedelsföreningen att redan i slutet av förra året (jag misstänker att man böjade planeringen då någon gång) klura ut att detta skulle vara på allas tungor i september 2007.

Det jag ser mest fram emot är att få höra hur brittiska Tesco – som alltid är föregångare inom snart sagt alla områden – tackla miljöfrågan.

Men först måste jag stryka min skjorta…

2 thoughts on “Ner till Tylösand”

  1. Nej, Flingan, det har jag inte. Egentligen är det ju en lite larvig term, men den syftar förstås på matproduktionens inverkan på klimatet. Och den är ganska stor: enligt vissa beräkningar orsakar matproduktionen 25 procent eller mer av växthuseffekten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *