Korkad fördel med Åkessons första bira

mohrenpfiff.jpgDen heter Mohren Pfiff. Ett öl som inte är särskilt märkvärdigt på något sätt, mer än att det kommer från ett företag som aldrig sålt en flaska öl någonsin tidigare.

Åkesson Vin, som numera ingår i samma koncern som Kiviks Musteri, är annars mest känt som företaget som gav svenskarna viner som Amadeus, Henrik Åkesson och Anders, och som dessutom hade mage att börja sälja vin i pappkartong.

Men nu kommer alltså första ölet, en lager som importeras från österrikiska Mohren.

Ölet är, som jag skrev inledningsvis, tämligen ordinärt. En lager med fruktig och lite söt smak och en svag jäst eftersmak. Det är lättdrucket men lämnar inga djupa spår.

Dock finns ett rejält plus, som inte har ett smack med smaken att göra: Ölet säljs i en flaska med skruvkork. Korken ser precis ut som en helt vanlig kork, men flaskan har en gängad fattning som gör att man får upp korken även utan flasköppnare, snusdosa, matkniv eller något av de där andra tillhyggen man griper till när törsten tränger på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *