Cornetto Choco Disc

Eww.

Detta var inte roligt.

Hujedamej.

Jag gillar glass, men Cornetto Choco Disc avråder jag faktiskt från. Å det bestämdaste. Jag slank in på Kvantum innan jag skulle hämta Magic och hans kompis på fotbollsträningen. Glassen slank ned när jag stod där vid kassan. Tänkte jag skulle hinna klämma den innan Magic och kompisen var klara.

Det hann jag inte. Det går nämligen inte snabbt när glassen är otäck. Och det var den.

Överst ligger ett lock av choklad som garnerats med hackade cashewnötter. Det smakar ok, det är under locket som problemen börjar.

En kvalmig, kletig sås med en spetsig och frän kolasmak (som GB kallar Dulce de Leche-sås) rinner i en sträng genom glassen. Dulce de Leche är en slags kolasås som görs av kondenserad mjölk (recept finns till exempel här, om du blir nyfiken). Den är vanligtvis söt och god, men det här var något helt annat. I kombination med den alltför bittra mörka choklad som smetats på insidan av strutens rån, blir det hela en total kraschlandning.

Lägg pengarna i den där insamlingsbössan som står vid kassaapparaten istället. Då gör du både dig själv och någon annan en tjänst.

2 thoughts on “Cornetto Choco Disc”

  1. Jamen precis… Har just ätit en Cornetto Choco disc och den var väl god tills jag kom till den där äckliga såsen… Så nu googlade jag för att ta reda på vad sjutton det var för något, och hamnade i din blogg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *