Care och Split från Läkerol

Leaf Sweden lanserar nya produkter under Läkerolmärket. Läkerol Care beskrivs som en mer potent halstablett som enligt reklamtexterna kanske till och med kan ha en viss lindrande effekt för förkylda halsar. Den kommer nu med en ny smak, tranbär, som inte gör så värst mycket väsen av sig. Jag tycker smaken är rent av mesig, och jag har även lite svårt att tro att den gör någon större nytta när man är förkyld. Men – detta bör framhållas – jag har inga som helst empiriska data att grunda detta påstående på. lakerol_split.jpg

Leaf lanserar också Läkerol Split, och jag har provat två av de tre nya smaker som Leaf nu lanserar.

Hallon och lakrits brukar vara en ganska klockren kombination och denna variant var mycket riktigt slut i stället på Ica. Däremot fanns varianterna lingon/lakrits och hjortron/lakrits, och dessa har jag testat.

Fempoängaren heter lingonberry/licorice, eller lingon/lakrits på modersmålet. Mycket god och subtil lingonknorr på lakritssmaken, som trots allt dominerar. Jag tog en till direkt, och jag är ändå ingen lakritsgalning.

Hjortronvarianten däremot är inte lika helgjuten. Dessutom har den en stor nackdel: det luktar kräks när man öppnar påsen. Det är faktiskt sant, och eftersom påsen är försedd med ett fiffigt zip-lås, så behöver man inte heller oroa sig för att odören ska försvinna i något obevakat ögonblick.

6 thoughts on “Care och Split från Läkerol”

  1. Testade denna på min blog, håller med om en stark doft, men det luktar ju hjortron, om än artificiellt…

    Vill också prova hallon-lakrits, men den är slut överallt, bara massa hjortronpåsar kvar. Inga modiga människor som vill prova.

    Jag undrar dock på min blogg om detta är halstabletter, är allt som det står Läkerol på automatiskt halstabletter?

  2. Hej Josef! Jag skulle inte kalla detta för halstabletter. Det är godis, helt enkelt. Och jag är lika nyfiken som du på hallonvarianten.

  3. Tydligen råder det delade meningar om doften. Josef kallar den “Varm hjortronsylt”, vilket är något av dte godaste jag vet.
    Luktar ostbågar rumpa? Det kanske. Kiss, däremot, luktar ofta Kalaspuffar eller åtminstone honung, har jag märkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *