Barilla Plus – godkänt, men inget plus

Sverige är den första marknaden i världen där Barilla Plus lanseras. Det är en ny sorts pasta där degen förutom durumvete består till en tredjedel av baljväxter och och olika sädesslag: kikärter, linser, dinkel, korn, havre, linfrö och havrefiber. På så vis får pastan en hög halt av protein, fibrer och omega-3.

Bra, va?

Jorå, men “dä ska ju smake gött åckså.” (Det citatet lånar jag från Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, en tvättäkta värmlänning som höll ett rätt skojigt föredrag på Livsmedelsdagarna igår.)

Nå, smaker dä gött, då?

Tja. Det är ok, liksom. Ännu en av de här produkterna där hälsoaspekten hamnat främst, på bekostnad av smaken. Det påminner rätt mycket om vanlig fullkornspasta, det vill säga att smaken är lite brödig, grynig och torr. Det smakar nyttigt, men det blir inget plus för den sensoriska upplevelsen. Däremot ser pastan mer aptitlig ut än den vanliga fullkornspastan, som ofta är brun och trist.

Jag kan nog tänka mig att köpa Barilla Plus igen, eftersom det konsumeras mycket pasta i det här huset. Och man kan ju behöva lite omväxling. Och protein, fibrer och omega-3.

3 thoughts on “Barilla Plus – godkänt, men inget plus”

  1. Vad jag har förstått föredrar italienarna själva den gamla vanliga varianten med durumvete, eftersom de, enligt någon enkät jag läste, tycker den trots allt är godast. Men de kanske inte har provat Barilla plus än, vad vet jag.

  2. Nej, de har ju inte det. Sverige är först ut.
    Och förresten: ska det vara riktigt gott, ska det ju vara färsk pasta.

  3. Jag tycker att Barilla Plus smakar super gott! Det mest fantastiska är ju i och för sig att den är näringsmässigt som en komplett måltid med protein, fiber och omega-3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *