Ny fråga (bananer igen)

Snart ska jag släppa taget om bananerna. Jag lovar.

Men först vill jag gärna ha ditt svar på en fråga: Köper du ekologiska bananer? Om du inte gör det, vill jag gärna ha en liten hint om varför. Allt som krävs är ett klick uppe i högerspalten, högst upp på sidan.

Jag tackar på förhand, och sedan släpper vi bananerna. Ett tag, i alla fall…

10 thoughts on “Ny fråga (bananer igen)”

 1. De flesta ekologiska bananer jag hittat är alltid övermogna, och jag gillar ljusgula, KNAPPT mogna bananer. Absolut inte med några otäcka bruna prickar. Så jag köper vanliga för det mesta – för de är godare.

 2. Fast du vet väl att bananer innehåller som mest näringsämnen när det börjat bli bruna prickar på?

 3. Eftersom jag avskyr gröna bananer köper jag de som är gulast (prickiga bananer är absolut godast) , men jag försöker att tänka ekologiskt – ditt banantjat har gått in en bit i alla fall.

  Ett dilemma jag upplever är att det i min standardbutik bara finns ekologiska ica-bananer och jag bojkottar normalt alla “egna” märken eftersom de minskar mångfalden och utarmar kvaliteten. Dessutom är de små rackarna gröna…

 4. Men det finns ju material för minst en omgång till – du frågar t.ex. inte om vi köper rättvisemärkta bananer? Och om det finns bananer som är antingen KRAV-märkta ELLER rättvisemärkta, vilken sort väljer vi då? Väljer vi bort Chiquita-bananer eller kvittar det vilken leverantör? Du kan ju inte sluta innan bananfrågan är fullständigt och outtömligt utredd!!

  Nä, jag bara retas … du kan koppla av! 😉

  (Från vilket håll öppnar du kaffepaketet förresten? *duckar*)

 5. Pernilla: Jag är nog inte beredd att skriva under på att de egna varumärkena hotar mångfalden, faktiskt. Snarare tror jag att kedjornas me-too-produkter tvingar marknadsledarna att verkligen satsa på innovation och kvalitet. Men det är en hlet annan historia.

  Görel: Vi får nog starta en banansajt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *