Hur då oktober?

Carlsberg lanserar Falcon Oktober Limited Festival Lager.

Och jag fattar ingenting.

Vadå oktober? Vad är detta? Ett blaskigt öl i en blåvit burk (bara en sån sak, säger alla vi som håller på andra fotbollslag från Jôtet) som egentligen inte smakar nånting.

Jag bjuder IT-mamman på en slurk och väntar ivrigt på hennes utlåtande. “Nå?”, säger jag. Hon är tyst några sekunder och tittar sedan lite förvånat på mig.

“Det var det mesigaste. Det är ju till och med så att jag skulle kunna gilla det.”

Huvet på spiken. Det smakar som… eh… en stor stark på Nösunds Värdshus när man var 19 år och klockan börjat om på de ensiffriga talen. Då beställde man in en till, fast inte för den goda smakens skull. Och så gör man förstås på Oktober-festivalen också. Kanske är det det som är tanken – det ska vara lätt att dricka.

Jag köper nog inte detta öl igen. Därtill är jag alldeles för såffistikieeerad. Men för den som bara vill häva i sig måttlösa mängder är det säkert alldeles perfekt.

2 thoughts on “Hur då oktober?”

  1. Åh de vill kapitalisera på Oktober-fest!
    När det gäller öl så är inte ens oktober-fest särskilt mycket att hänga i julgranen längre, om det är öl man är intresserad av.
    I tyskland, särskilt i södra Tyskland och ännu mer specifikt så i Bayern, har man kirchweis; födelsedagsfester för kyrkor. Vad det egentligen går ut på är att man dricker oändliga mängder öl, senast tog jag en 0,75 l radler (fruktsoda + weissbier) för en euro.
    Skippa falcon kort och gott. Köp något tyskt eller svenskt småbryggt istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *