Nytt vatten

Ramlösa lanserade tidigare i somras ett par nya vattenprodukter som jag fick prover på häromdagen. Det handlar om Ramlösa Stilla i två nya smaker, hallon och citron, samt Ramlösa Plus (bilden) i nya smaken guava/lime.

mail.jpegGemensamt för alla tre är att de sötats med “naturlig sötma från frukt”, som tillverkaren Carlsberg kallar det. Natural Fruit Sweetener, heter det på fikonspråk. Det brukar då röra sig om fruktos som utvunnits ur frukt och bär. Lite nyttigare, är det tänkt, men det beror givetvis helt på vad man jämför med.

Personligen tycker jag att alla tre smakar ganska ok. De två stilla vattnen (som alltså inte är kolsyrade) påminner mest om hemmagjort bordsvatten, ni vet när man lägger i några citronskivor i en vattenkaraff och ställer på bordet. Ramlösa Plus med guava och lime gillar jag inte lika mycket, den har en mer artificiell smak på något sätt.

Magic, som numera blir mer upphetsad än jag själv när det trillar ner varuprover i brevlådan, var dock eld och lågor över vattnet. “De är jättegoda. Alla tre”, slog han fast med stor auktoritet i rösten. När jag bad honom rangordna satte han efter viss tvekan Ramlösa Stilla citron på tredje plats och de två andra som delad etta.

Jag tror knappast att jag kommer att bli någon storkonsument av de här produkterna. Men det är en generationsfråga. För mig bär det emot att betala för något som mest påminner om vanligt kranvatten, låt vara med ett visst förädlingsvärde. Jag är uppvuxen med kranvattnet och dricker det dagligen. Magics generation har däremot ett annat konsumtionsmönster, som pardoxalt nog uppmuntras av oss föräldrar. Vi tycker på något vis att det är bättre att barnen dricker vatten än att de kolkar i sig läsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *