Tågblogg

Sitter på X2000 på väg mot Stockholm. Passerade precis gulliga lilla Alingsås, så det är en bit kvar. Men vad gör det? Det finns ju Internet ombord. logga_pa_ombygg_x2.jpg

Jag har länge haft lite halvdåligt samvete över att jag oftast flyger när jag ska till Stockholm. Men tåg och jag har aldrig kommit särskilt bra överens. I min bok har X2000 länge hetat Kräks2000. Sällan har jag mått så risigt som på X2000. Enda stället som är värre är Kustpilen mellan Helsingborg och Kristianstad. Eww.

Värst av allt är att åka baklänges. Vilket jag gör nu. Men det funkar faktiskt! Jag mår alldeles utmärkt. Kanske har det produktutvecklats på SJ, vad vet jag?

Största fördelen stavas dock Internet ombord. En fantastisk konkurrensfördel, som gör att jag nu kan sitta här och blogga bor tiden. Berätta om farbrorn snett bakom mig, som snarkar så gott. Nehej, nu ringde hans mobil. Med den där signalen som ligger förprogrammerad i Nokias telefoner. Tidadamdam, tidadamdam, tidadamdam-daaa. Han pratar strax-utanför-göteborg-dialekt, snackar om elektricitet och grejer.

“De e la en tusänn tjillovatt. Dänn måste la du plåcka bått.”

Någon lyssnar på opera i sin MP3-spelare. Man hör en kraftig tenor som emellanåt tränger upp till ytan för att få lite luft.

Elgubben sover igen. Tjilovatten e båttplåckad och han snarkar ljudligt. Nu snarkar gubben i stolen bakom också. Han har en mer aggressiv stil, men jag kan leva med det också. Och nu ljuder ett meddelande i högtalarna:

“Ett särskilt meddelande till resande i vagn två. Nu finns det mer kaffe.”

SJ, SJ – gamle vän.

14 thoughts on “Tågblogg”

 1. En stor eloge för att du åker tåg istället för flyg! Åksjuketabletter kanske? Flyget är djävulens påfund. Spottar ut så sjukt mycket bajs i naturen och använder så sjukt mycket bränsle. Dålickt! Tåg bättre!

 2. Jag åker bara flyg när jag ska till USA. (Där var jag senast 1982.) Och Umeå. Kanske till allt som börjar på U?

  Däremot tar jag tåg så fort jag kommer åt. Om man ska till Göte- eller Helsingborg måste man dock åka på internetlösa tåg 60 % av vägen. Detta är förfärligt.

  Hej alla som lider av bloggtorka: ÅK TÅG!

 3. Ah, tyvärr går planen rätt sällan till Uddevalla, så jag tar nog bilen ändå. Det tar trots allt bara en halvtimme.
  Alla tåg borde ha Internet ombord. Mest skrämmande är att det faktiskt inte finns på särskilt många av tågen mellan Göteborg och Malmö heller. Dållett, som de säger där nere.

 4. Det stämmer säkert, Marcus. För nu minns jag tydligt en riktigt miserabel tågresa i Skåne, där jag tvingades åka från Helsingborg till Kristianstad via Eslöv. Minns tydligt hur jag raglade av tåget i Eslöv med hela frukosten upptryckt mot adamsäpplet. Vidrigt.

 5. Jag satt och försökte klura ut det, faktiskt. Mn gissning är ost-nordost nånting. Kanske uppåt Ale, Bohus, Lödöse eller nåt sånt. Ett omisskännligt drag av västgötska fanns nånstans.

 6. Anne: Det vore verkligen roligt! Svårt att hinna med idag, jag har en annan dejt i eftermiddag. Men det blir fler gånger, garanterat. Och om du är i jöttlabårjs-området får du höra av dig!

 7. Okej. Jag skulle önska att jag också pratade strax-utanför-göteborg-dialekt fast ännu hellre göteborgska. Nu får jag nöja mig med västgötska utan särskilt stark prägel…

 8. P: Dialekter ska man vårda, och då menar jag den man har av naturen.
  AB: Kul att du hittade hit – jag är faktiskt hos dig och snokar ibland också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *