Frukostfrossa för freaks

Jag är ett frukostfreak. Ända sedan barnsben har jag blivit itutad att “frukosten är dagens viktigaste mål.” Numera vet jag mycket väl att detta budskap är ett av mjölklobbyisternas smarta knep (de har många, månitro), men det spelar ingen roll. När jag vaknar skriker min kropp efter mat och kaffe.

Allra mest gillar jag en sån där obscent fettdrypande engelsk frukost, och jag brukar vällustigt berätta för alla som orkar höra på om ett litet bed & breakfast i Dublin där en tjej från Paris stapplade in varje morgon och stekte äggröra, bacon (eller heter det bäjkon?), korv, tomater, champinjoner och annat gott till mig och de andra gästerna. Och hur jag smorde kråset tills jag nästan skämdes, trots att jag betalt. Och att jag sedan stod mig hela dagen, bortsett från en pint Guinness till lunch. score-pepper.jpg

Därför måste jag bara tipsa om den här bloggen.  Kul skrivet och med ett roligt betygssystem (se bilden), men uppdateras tyvärr lite för sällan. Bloggaren ifråga käkar alltså frukost på olika ställen, främst i London, men även på andra ställen emellanåt. På bloggen finns också en lista med en handfull länkar till andra frukostsajter och -bloggar. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *