Det kan bli tjatigt

…men jag blir mer och mer rasande när jag tänker på Metros listiga upplägg i den nya bloggsatsningen. Och hittills har ingen av de stora nyhetssajterna fattat att Metro skaffar sig tillgång till massor material för en liten bit av de annonspengar man drar in från bloggarna.

Material som de kan använda för att fylla delar av sin tidning, eller till och med sälja vidare till andra tidningar. Allt upphovsmannen får är tre öre per sidvisning. Det är så nära ett rån man kan komma.

Så, nu fick jag sagt det också. Back to work.

3 thoughts on “Det kan bli tjatigt”

  1. Kan inte annat än att hålla med. Dessutom är det löjligt lite pengar. Finns bättre sätt att tjäna pengar på sin blogg.

  2. Men varför blir du rasanade 🙂

    Ingenting är väl nytt där? Du har ju http://www.blogg.se som drar in massor på Adsense som de visar på gratisbloggarna. Där delas inte ett öre med den som har bloggen.

  3. Men upphovsrätten, Hans. Upphovsrätten! Det är hela grejen med Metros upplägg. De gör detta med det primära syftet att skaffa billigt material till tidningar och webbplatser. Skribenten luras på rättigheterna till det han eller hon skriver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *