Temptations var ordet, sa Bull

Börjar med att be om ursäkt till alla de som trillat in här i jakten på den legendariska Motown-gruppen The Temtpations. Dessa soul-pionjärer har inget att göra med det jag tänkte skriva om. Så sorry, ni får leta vidare.

nut_temptations.jpgHär ska det nämligen handla om en ny (jag har i alla fall inte sett den förut?) snacksprodukt från Estrella: Nut Temptations.

Innan jag skruvar på hyllningskranen (för det här är BRA) så vill jag poängtera att jag sätter min journalistiska integritet högt, och låter mig aldrig påverkas av de företag jag skriver om. Många skickar prover på olika nyheter. Ibland skriver jag till och med själv till företag och PR-konsulter för att få tag i en ny produkt som jag inte hittat i min butik. Jag brukar få hjälp, och det tackar jag för. Det hade varit omöjligt för mig att göra det här annars. Men bara för att jag får något gratis låter jag inte mitt omdöme grumlas. Jag skriver vad jag verkligen tycker, för att du ska kunna få ett litet hum om huruvida produkten är något för dig eller inte.

Så, nu var det sagt. Över till frestelserna som jag för övrigt köpte själv så fort jag såg dem i butiken.

Det här är innovativt. Vuxengodis med roliga och intressanta smaker och faktiskt kanske flera användningsområden än vad Estrella självt tänkt. Nut Temptations är en slags nötblandningar med jordnötter och cashewnötter och finns i två varianter: Tuscanny och Acapulco.

  • Tuscanny: Smaksatt med basilika och soltorkad tomat. Rena enkla smaker som alltid fungerr och i god balans. Här är nötterna blandade med just soltorkade tomater, som är fulla av intensiv smak, vilken dröjer sig kvar länge. Förutom att vara ett gott snckas, kan det här bli en klockren överraskning i sommarsalladen.
  • Acapulco: Min favorit, helt klart. Tung kandidat till titeln “Årets ölsnacks”, och då förstår ni genast att detta är spicy. Riktigt spicy. En god söt chilihetta som funkar perfekt med de marinerade rostade paprikabitarna som också finns i blandningen. Paprikabitarna är som riviga små explosioner och hela kroppen ropar efter Pilsner Urquell eller någon dylik lättpimplad dryck. Tur att jag hade en flaska kvar sedan Valborg.

Finns det något minus med Nut Temptations? Det skulle i så fall vara små påsar och möjligen priset. Men samtidigt: Det här är inte svull-snacks utan tilltugg. Det funkar fint att stoppa handen i skålen då och då, man känner inget behov av att proppa i sig. Och trots att både Magic, IT-mamman och jag blev rätt till oss i trasorna över nötterna, så tömde vi inte de två 125-grams påsarna.  Det blev lite kvar, och därför måste jag snart gå till köket en liten sväng.

Först vill jag bara göra en liten våg för Estrella, som på senare tid stått för de mest intressanta nyheterna i snackshyllan. Nu väntar vi på revansch från konkurrenten OLW som just nu mest tronar på minnen från fornstora dar – största nyheten i år tycks vara att Cheez Doodles fyller 40. Eller så har de något riktigt kul i beredskap. Det hoppas jag, i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *