Mat och dryck i din iPod

Pocket Bar & Grill. Det hade varit ett bra namn på ett matställe i ganska urban, men ändå klassisk stil, där man kunde köpa sig en öl, något gott att äta – och en bra bok! Man kanske till och med skulle kunna få låna en bok? Sedär: Gratis affärsidé för någon som har ork, lust, en rejäl hög med pengar och tillgång till en central lokal i någon hyfsat stor stad.

pocketbargrill.jpgNamnet bjuder jag dock inte på. Det är nämligen upptaget av en företeelse som det här inlägget egentligen skulle handla om. Namnet satte min fantasi i rörelse, jag ber om ursäkt. Till själva saken, nämligen Pocket Bar & Grill, som är en programvara som man kan lägga in i sin iPod. I programvaran ingår en databas med 750 drinkrecept och 225 recept maträtter. “Gourmet recipes”, som upphovsmannen Enrique Quintero kallar dom.

Du kan läsa mer om programmet, och ladda ned en demo, här. Det finns till och med en veganversion.

Själv äger jag ingen iPod, istället har jag en mobiltelefon som kan lagra allsköns filer. Dock har jag inte sett någon applikation för recept hittills, och kanske är värdet ganska begränsat egentligen? Hur ofta behöver man ha med sig en kokbok när man går hemifrån? Jag bara undrar.

2 thoughts on “Mat och dryck i din iPod”

  1. kanske när man går och handlar.. händer ju att jag glömmer skriva ner alla ingredienser jag behöver.
    fast ungefär lika ofta har jag inte de saker hemma som jag tror jag har hemma. antingen blir det fördubbling av något – senast var det chiliflingor – eller så saknas något, och då blir det att återvända till affären, hoppa över ingrediensen, eller laga något annat.
    men att läsa recept på en ipod när man håller på att lagar känns inte ultimalt – iaf inte på en nano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *