Mannen på taket tar en läsk

pepsi_max_chill.jpgMan blir törstig av att klättra runt på taket och härja. Då passar det fint att det dimper ned lite läsk i brevlådan.

Läsken ifråga syns på bilden och heter Pepsi Max Chill. En tillfällig variant av Pepsi Max som smaksatts med äpple. Jag har skrivit om den förut, men nu har jag dessutom testat i verkligheten.

Och jag blev besviken. Det smaakr för lite Pepsi och för lite äpple, och som ett irriterande avslut kommer den där flata artificiella sötman från sötningsmedlen.

Visst, det går att dricka. Det rinner ned ganska lätt. Men lämnar en fullkomligt oberörd. Läskföretagen har haft en ganska nervös attityd i sin produktutveckling på senare år, och detta är ännu ett exempel. Skräcken för förlorade marknadsandelar är så stor att man inte vågar göra några större avsteg från ett fungerande (?) koncept.

Pepsi Max Chill kommer att säljas från april till augusti i Sverige. Mitt tips är att vi därefter kommer att slippa den. Det här är ingen produkt som någon frågat efter. Många kommer att prova av nyfikenhet – få kommer att köpa om.

Så lyder Stellans dom.

Och nu: upp för stegen igen. Vinden tilltar och jag har fortfarande läkt som måste spikas på den västra sidan av taket. Där är man väldigt exponerad för vinden, bara en ö och några hus mellan mig och Atlanten, så det är bäst att rappa på innan det blir för blåsigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *